preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sesvetska Sela

Login
Brošura Državne uprave za zaštitu i spašavanje

Pomoć oko tableta

U prilogu su upute za pristup virtualnim učionicama i pomoć oko tableta. U virtualnim učionicama vrijede pravila kućnog reda Škole. Svaka zlouporaba će biti sankcionirana. U prilogu se nalazi uputa za učenike - pravila ponašanja.

http://skolazazivot.hr/ucitelji/

Office 365

 Aktivacija portal.office.com

Priloženi dokumenti:
podesavanje SIM postavki.pdf

Školska himna


Školska himna

Tekst: Olgica Pavičić-Čović, prof hrv. jezika
Glazba: Gordana Vojnović, prof. glaz. kulture

U Letničkoj ulici
Baš na broju pet
Sakrila se naša škola
Cijeli mali svijet.

Narančasti prozori
Što joj radost daju
Od čistoće blistaju
Sve je k'o u raju.

Tu se prva slova pišu
Tu sva djeca crtež rišu
Tu se dijeli, tu se množi (ritt.)
Tu se svako srce složi

Pripjev:
NEK' NAM SRCE BUDE PUNO
NEK' NAM ZNANJE UVIJEK CVJETA
NEK' PUTEVI SVI TE VODE
DO NAJDRAŽE ŠKOLE SVIJETA. 2X

Coda:
Nek' putevi svi te vode
Do najdraže škole svijeta.

Raspored zvona
 JUTARNJA SMJENA
sat početak kraj
1.  8:00 8:40
2.  8:45 9:25
3.  9:40 10:20
UŽINA 10:20 10:35
4. 10:35 11:15
5. 11:20 12:00
 6.  12:05 12:45
POPODNEVNA SMJENA
sat početak kraj
1. 14:00 14:40
2. 14:45 15:25
3. 15:40 16:20
UŽINA 16:20 16:35
4. 16:35 17:15
5. 17:20 18:00
6. 18:05 18:45
e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

 

 

Loomen

 

Škola za život

Projekt EU

eTwinning

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 3. 2019.

Ukupno: 105536
Ovaj mjesec: 2540
Ovaj tjedan: 982
Danas: 6
Oskar znanja 2018.

Rita Zonjić, učenica 8. razreda naše škole, i ove je godine osvojila Oskar znanja kao državna prvakinja u poznavanju hrvatskoga jezika 2018.

 

Klokan bez granica

 

Hour of Code

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

E-usmjeravanje

edu.hr

Portal Nikola Tesla

PLAVI TELEFON

 

 

Elektronički identitet

Središnji državni portal

Ponavljanje gradiva

Za učenike

Portal za učenike

Pitajte učitelja

Portal Učenici

Sigurniji internet

e-škola

Srce za djecu

2016./2017.

Svibanj

Književni susret s Bojanom Meandžija

U petak, 19. svibnja, u našoj je školi gostovala karlovačka spisateljica Bojana Meandžija, autorica romana „Trči! Ne čekaj me…“

Autobiografski roman „Trči! Ne čekaj me...“  Bojana je napisala sa šesnaest godina  u vlažnim prostorijama atomskog skloništa za vrijeme Domovinskog rata u Hrvatskoj, u njenom rodnom Karlovcu. Budući da je dosta vremena provodila u skloništu, svoje prve rečenice napisala je na sitnim drvenim letvicama, a ti zapisi stoje još i danas. Pišući iz perspektive djeteta koje ne razumije što se oko njega događa autorica plete mrežu stvarnih, napetih, sivom bojom obojanih događaja koji su obilježili četiri godine njezinog djetinjstva.

  

Bojana je prisutnim učenicima sedmih i osmih razreda pristupačno i iskreno pričala o svom odrastanju u ratnom Karlovcu, čitajući im najzanimljivije dijelove romana i razgovarajući s njima o tome kako bi oni postupili u određenim situacijama u kojima se ona sama našla. Naša gošća izazvala je pozitivne reakcije kod naših učenika koji su sa zanimanjem pratili njeno izlaganje, a na kraju su neki od njih kupili i svoj primjerak knjige.

Od srca zahvaljujemo Bojani na gostovanju u našoj školi, nadamo se da će se njen roman uskoro naći na policama naše knjižnice kao obavezna lektira, a do ponovnog književnog susreta joj želimo da nastavi pisati i dalje.

 

Radionica izrade bookmarkera

17. svibnja 2017. godine povodom Desete obljetnice naše škole u knjižnici je održana radionica izrade bookmarkera (straničnika) pod vodstvom knjižničarke Sare Mironović i učiteljice Katice Gojanović. Radom vrijednih ruku nekoliko učenika 5. a razreda nastalo je stotinjak bookmarkera ispisanih stihovima Dragutina Domjanića, porukama vezanima uz 10. obljetnicu škole, kao i natpisima na glagoljici. Nakon priredbe učenici su podijelili straničnike uzvanicima, roditeljima i učenicima da im ostane kao lijepo sjećanje na ovaj veliki dan. 

 

 

 

Radionica u knjižnici povodom Majčinog dana

U mjesecu svibnju u školskoj je knjižnici održana radionica izrade čestitki povodom Majčinog dana. U radionici su sudjelovali učenici četvrtih razreda koji su svojim maštovitim čestitkama prenijeli svojim najdražim mamama poruke ljubavi i zahvalnosti.

 

Prigodne čestitke učenici su izradili od plastičnih boca, slamčica i kolaža, te upotpunili stihovima i porukama kojima su razveselili svoje mame. 

  

 

Drugi razredi u knjižnici

Učenici 2.b i 2. c razreda posjetili su školsku knjižnicu kako bi se upoznali s dječjim časopisima. U razgovoru s knjižničarkom naučili su po čemu se časopisi razlikuju od dnevnih novina, koji su dijelovi časopisa, čemu služi sadržaj u časopisu i kako nazivamo časopise po vremenu izlaženja (tjednik, mjesečnik, dvomjesečnik…). Učenici su također samostalno istraživali dječje časopise koje mogu naći u našoj školskoj knjižnici, a na kraju sata su nacrtali naslovnicu svog časopisa iz mašte. 

Travanj

Uskršnja radionica za učenike prvih razreda

Dane prije proljetnih praznika knjižnicu je ispunio preduskršnji ugođaj. U veseloj radionici oslikavanja pisanica i izrade košarica sudjelovali su učenici svih prvih razreda.

Radionica je iznjedrila prekrasne pisanice kojima će naši prvašici iznenaditi svoje ukućane i ukrasiti domove.

 

Bila je ovo prilika za ugodno druženje u knjižnici prije zasluženog proljetnog odmora.  

 

Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja na svim kontinentima brojnim događanjima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša.

U travnju smo u našoj knjižnici obilježili Dan planeta Zemlje prigodnom izložbom u čijoj su izradi sudjelovali vrijedni i kreativni učenici 5. b razreda.

 

 

Ožujak

3. c u posjetu knjižnici

Učenici 3. c razreda upoznali su se s različitim vrstama priručnika koje imamo u našoj školskoj knjižnici: leksikonima, enciklopedijama, rječnicima, atlasima, itd. Naučili su kako se koristiti tim priručnicima, kako pretraživati enciklopedije, leksikone i rječnike, a također su dobili priliku primijeniti svoje znanje rješavajući zadatke kroz grupni rad.

  

Dani hrvatskoga jezika

Od 11. do 17. ožujka u našoj školskoj knjižnici obilježili smo Dane hrvatskoga jezika, manifestaciju utemeljenu u spomen na Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika. Dani hrvatskoga jezika održavaju se radi podizanja jezične kulture te boljeg poznavanja hrvatskoga jezika i njegove povijesti. Postavljanjem prigodne izložbe i održavanjem predavanja za učenike viših razreda podsjetili smo se nekih važnih događaja iz povijesti hrvatskoga jezika i osvijestili važnost očuvanja našeg materinjeg jezika.

Učenici su također dobili priliku testirati svoje znanje u kvizu o hrvatskom jeziku i upoznati zanimljiv bednjanski govor gledanjem kratkog dokumentarnog filma o mjestu Bednja. Učenicima koji su sudjelovali u natjecanju i pokazali svoje znanje i ljubav prema hrvatskome jeziku uručene su zahvalnice.

 

Veljača

Knjižnica u znaku Valentinova – izložba i natječaj za najbolji rad

Uoči Dana zaljubljenih ispred naše školske knjižnice postavljena je izložba pod nazivom „Valentinovo kroz povijest: Ljubavna pisma hrvatskih književnika“. Izloženo je petnaestak pisama koja su velikani hrvatske književnosti nekada davno napisali svojim odabranicama, što je u našu knjižnicu unijelo dašak starinske romantike.

 

U mjesecu ljubavi također je organiziran natječaj za najbolji rad povodom Valentinova. Pozivu školske knjižničarke odazvao se velik broj učenika i sudjelovao u natječaju sa svojim kreativnim sastavcima, pjesmama, stripovima i crtežima. Najbolji su radovi prigodno nagrađeni – knjigama i slikovnicama, a sve pristigle radove možete pogledati na panou ispred školske knjižnice.

Pobjednici natječaja su:

Dario Galić, 1. D - crtež

David Crnogorac, 2. A – pjesma „Ljubav“

Lira Lončarević, 2. A – strip „Labuđa ljubav“

Marija Šimić, 3. B – strip o ljubavi + dvije pjesme „Ljubav“

David Špoljar, 3. B – strip „Luka“

Marija Zonjić, 3. B – sastavak „Ljubavno pismo“

Tia Munjaković Škrlec, 3. B - crtež

Lana Kutleša, 3. D i Leona Tićak, 3. D – strip „Ljubav na prvi pogled“

Lana Bešić, 4. B – pjesma „Ljubav“

Klara Kuprešak, 4. B – pjesma „Ljubav“

Tomislav Ivanković, 6. B – pjesma „Zaljubljeni Marko“

Gabrijel Kapulica, 6. B – pjesma „Prvo ljubavno pismo“

Olga Z. Wieromiejczyk, 8. C – pjesma „Balada slomljenog srca“

Čestitke pobjednicima, a svim učenicima koji su sudjelovali u natječaju zahvaljujemo na trudu i kreativnosti! Želimo im puno uspjeha i užitka u daljnjem literarnom i likovnom stvaralaštvu!

 

Moja prva iskaznica

U mjesecu veljači školska knjižnica je najmlađim korisnicima širom otvorila svoja vrata u šareni svijet znanja. U pratnji svoje učiteljice Zorke Brekalo učenici 1. b razreda posjetili su školsku knjižnicu i u prostoru čitaonice poslušali priču „Sović Hugo u Knjigogradu“.

Tijekom veselog druženja radoznali su prvašići upoznali prostor knjižnice, naučili što se smije, a što se ne smije u školskoj knjižnici, kako se trebamo odnositi prema knjigama i kako posuđujemo knjige u knjižnici. Također su naučili razliku između knjižnice i knjižare, kao i razliku između školske i gradske knjižnice. Zaključili su „da se knjige ne smiju bacati na pod“, „da ih ne smijemo šarati“ niti „piti kakao nad njima“. Lektiru moramo čuvati od malog nestašnog brace i držati podalje od razigranog psa.

Poslije poučnog i živahnog razgovora, veseli su prvašići dobili svoje prve iskaznice i posudili svoju prvu lektiru u školskoj knjižnici. Budući da prvašići jako vole priče i bajke, sigurno će često dolaziti u knjižnicu da bi ih posudili i pročitali.

 

3. d – upoznavanje s referentnom zbirkom knjižnice

U sklopu nastave knjižnično-informacijske pismenosti u našoj su se školskoj knjižnici učenici 3. d razreda upoznali s referentnom ili priručnom zbirkom knjižnice. Zajedno sa školskom knjižničarkom upoznali su se s različitim vrstama priručnika: leksikonima, enciklopedijama, rječnicima, atlasima, itd.

  

Također su naučili kako se koristiti tim priručnicima, kako pretraživati enciklopedije, leksikone i rječnike. Do kraja sata su kroz grupni rad rješavali zadatke i tako primijenili novousvojeno znanje tražeći riječi i pojmove u priručnicima iz referentne zbirke naše školske knjižnice.

 

2. a u školskoj knjižnici

Učenici 2.a razreda posjetili su školsku knjižnicu kako bi se upoznali s dječjim časopisima, naučili koje vrste časopisa postoje, koji su njihovi sastavni dijelovi i po čemu se časopisi razlikuju od novina.

 

Nakon samostalnog istraživanja i prepoznavanja dijelova časopisa, učenici su crtali naslovnicu svoga časopisa iz mašte i čitali dječje časopise iz naše školske knjižnice: Smib, Prvi izbor, Moj planet, Modru lastu i Radost.

 

Knjižnica u svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Početkom mjeseca veljače učenici 4. c razreda posjetili su školsku knjižnicu i zavirili u bajkoviti svijet najpoznatije hrvatske dječje spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić. Sa školskom su knjižničarkom popričali o pričama „Šuma Striborova“ i „Regoč“ koje su pročitali za lektiru, nakon čega su zajedno riješili kviz u kojem su pokazali svoje znanje o pročitanim bajkama. Učenici su napravili malu kazališnu scenu te uspješno dramatizirali priču „Regoč“ i pritom se dobro zabavili. 

  

 

U školskoj knjižnici je otvoren English corner

Dragi učenici, otvoren je "English corner" u školskoj knjižnici - mali kutak naše knjižnice opremljen različitim naslovima na engleskom jeziku. Popis naslova je brojan, raznovrstan i dostupan svim uzrastima. Veselo čitanje i druženje s knjigama žele vam vaše 'tičerice' i knjižničarka!

 

 

preskoči na navigaciju