preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sesvetska Sela

Login
Upis u srednju na Viberu


Školska himna

Tekst: Olgica Pavičić-Čović, prof hrv. jezika
Glazba: Gordana Vojnović, prof. glaz. kulture

U Letničkoj ulici
Baš na broju pet
Sakrila se naša škola
Cijeli mali svijet.

Narančasti prozori
Što joj radost daju
Od čistoće blistaju
Sve je k'o u raju.

Tu se prva slova pišu
Tu sva djeca crtež rišu
Tu se dijeli, tu se množi (ritt.)
Tu se svako srce složi

Pripjev:
NEK' NAM SRCE BUDE PUNO
NEK' NAM ZNANJE UVIJEK CVJETA
NEK' PUTEVI SVI TE VODE
DO NAJDRAŽE ŠKOLE SVIJETA. 2X

Coda:
Nek' putevi svi te vode
Do najdraže škole svijeta.

Budite internet genijalci

UPUTE ZA INTERLAND

Informatička radionica za Dan škole - kodiranje

Kodiraj sportsku igru

Tečajevi kodiranja

 

 Aktivacija  office365.skole.hr

Vikendom u sportske dvorane

Priloženi dokumenti:
Raspored.pdf

Kodiranje za početnike

Kodiranje za učenike RN

 

 

Pitanja i odgovori
https://installer.eduroam.hr/faq.php

Ostali operacijski sustavi
https://cat.eduroam.org/?idp=6883

Priloženi dokumenti:
WIN10 upute.pdf

Tražilica
BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID

Priloženi su brošure BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID i letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju.

Brošura Državne uprave za zaštitu i spašavanje
Pomoć oko tableta

U prilogu su upute za pristup virtualnim učionicama i pomoć oko tableta. U virtualnim učionicama vrijede pravila kućnog reda Škole. Svaka zlouporaba će biti sankcionirana. U prilogu se nalazi uputa za učenike - pravila ponašanja.

http://skolazazivot.hr/ucitelji/

Raspored zvona
 JUTARNJA SMJENA
sat početak kraj
1.  8:00 8:45
2.  8:50 9:35
3.  9:45 10:30
UŽINA 10:30 10:40
4. 10:40 11:25
5. 11:30 12:15
 6.  12:20 13:05
POPODNEVNA SMJENA
sat početak kraj
1. 14:00 14:45
2. 14:50 15:35
3. 15:45 16:30
UŽINA 16:30 16:40
4. 16:40 17:25
5. 17:30 18:15
6. 18:20 19:05

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

 

Loomen

 

Škola za život

Projekt EU

eTwinning

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 3. 2019.

Ukupno: 207351
Ovaj mjesec: 540
Ovaj tjedan: 371
Danas: 100
Oskar znanja 2018.

Rita Zonjić, učenica 8. razreda naše škole, i ove je godine osvojila Oskar znanja kao državna prvakinja u poznavanju hrvatskoga jezika 2018.

 

Klokan bez granica

 

Hour of Code

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

E-usmjeravanje

edu.hr

Portal Nikola Tesla

PLAVI TELEFON

 

Elektronički identitet

Središnji državni portal

Ponavljanje gradiva

Za učenike

Portal za učenike

Pitajte učitelja

Portal Učenici

Sigurniji internet

e-škola

Srce za djecu

ToonDoo – brza i jednostavna izrada stripova

ToonDoo je web alat namijenjen za izradu stripova pomoću već dostupnih resursa ili uključivanjem vlastitih. Dvije su vrste korisničkih računa: besplatni je račun namijenjen pojedincima, a plaćeni je namijenjen institucijama i zatvorenog je oblika poput učionice. Potrebno je uzeti u obzir kako je većina autora djeca koji unutar alata izrađuju i objavljuju stripove i zbog toga postoji mogućnost pojavljivanja nepreimjerenog sadržaja. Kako bi se to spriječilo postoji opcija uključivanja sigurnog pretraživanja objavljenog sadržaja kako djeca ne bi naišla na neprimjeren sadržaj (nakon registracije sigurno je pretraživanje automatski uključeno). Početno se sučelje sastoji od različitih kategorija i funkcionalnosti i za nove korisnike na prvi pogled može djelovati komplicirano. Registracija je omogućena izradom klasičnog korisničkog računa i ne postoji mogućnost prijave Google ili Facebook računom. Korisnik ima mogućnost odabira između nekoliko kategorija unutar alata kako bi izradio svoje stripove. Prva je kategorija izrada stripa, a druga izrada knjige koja zahtjeva već izrađene stripove od kojih se knjiga može napraviti. Moguće je također izraditi vlastiti avatar koji se kasnije može koristiti kod izrade stripa, a tu je i kategorija koja omogućava preradu vlastitih slika od kojih se može izraditi strip. Slike ili elemente unutar alata moguće je nacrtati vlastitom rukom.

Glavna je funkcionalnost alata “ToonDoo Maker” i nakon njenog odabira korisnik bira željeni predložak za strip i prikazuje se sučelje za izradu stripa. U sredini nalazi se površina za dodavanje elemenata prikazana prema odabranom predlošku. Gornja alatna traka omogućuje korisniku otvaranje nove površine sa željenim predloškom, otvaranje postojećeg stripa kao i pohranu stripa u izradi. Ponuđeno je također nekoliko kategorija elemenata koji se mogu dodati na površinu i svaka od njih ima nekoliko podkategorija. Kategorije se dijele na: likove, pozadine, rekvizite, okvire za tekst, elemente nekih umjetnika, tematske elemente, Clip Art, kao i uvoz iz vlastite galerije. Donja alatna traka nudi funkcionalnosti za upravljanje elementima koji se dodaju na površinu. To su funkcionalnosti poput zaključavanja elementa na mjestu, povećavanja i smanjivanja, rotiranja, brisanja kao i neke specifičnosti poput emocija ili položaja za likove ili izgled pojedinih rekvizita. Korisnik ujedno ima mogućnost prebaciti se na neke od drugih funkcionalnosti kao što je izrada avatara, crteža ili dodavanje vlastitih slika.

Nakon završetka izrade dokumenta korisnik ga pohranjuje. Potrebno je unijeti naziv, opis i oznake (po želji), a na kraju određuje se komu će biti dostupni dokument na pregled. Moguće je odabrati javnu i privatnu dostupnost ili da dokumentu imaju pristup samo odabrani korisnici. Postoji također mogućnost davanja dopuštenja drugim korisnicima alata preuzimanje i preuređivanje dokumenta. Kod pregleda izrađenog stripa moguće je lokalno pohraniti strip na svoje računalo ili kupiti strip u visokoj rezoluciji.

preskoči na navigaciju