preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sesvetska Sela

Login
Škola za život

Projekt EU

Školska himna

Školska himna

Tekst: Olgica Pavičić-Čović, prof hrv. jezika
Glazba: Gordana Vojnović, prof. glaz. kulture

U Letničkoj ulici
Baš na broju pet
Sakrila se naša škola
Cijeli mali svijet.


Narančasti prozori
Što joj radost daju
Od čistoće blistaju
Sve je k'o u raju.


Tu se prva slova pišu
Tu sva djeca crtež rišu
Tu se dijeli, tu se množi (ritt.)
Tu se svako srce složi


Pripjev:
NEK' NAM SRCE BUDE PUNO
NEK' NAM ZNANJE UVIJEK CVJETA
NEK' PUTEVI SVI TE VODE
DO NAJDRAŽE ŠKOLE SVIJETA. 2X


Coda:
Nek' putevi svi te vode
Do najdraže škole svijeta.

eTwinning

Raspored zvona
 JUTARNJA SMJENA
sat početak kraj
1.  8:00 8:45
2.  8:50 9:35
3.  9:45 10:30
UŽINA 10:30 10:40
4. 10:40 11:25
5. 11:30 12:15
 6.  12:20 13:05
POPODNEVNA SMJENA
sat početak kraj
1. 14:00 14:45
2. 14:50 15:35
3. 15:45 16:30
UŽINA 16:30 16:40
4. 16:40 17:25
5. 17:30 18:15
6. 18:20 19:05
Office 365

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 3. 2019.

Ukupno: 44888
Ovaj mjesec: 4313
Ovaj tjedan: 302
Danas: 118
Oskar znanja 2018.

Rita Zonjić, učenica 8. razreda naše škole, i ove je godine osvojila Oskar znanja kao državna prvakinja u poznavanju hrvatskoga jezika 2018.

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

Idemo u srednju!

 

Klokan bez granica

 

Hour of Code

Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

E-usmjeravanje

edu.hr

Loomen

Portal Nikola Tesla

PLAVI TELEFON

RASPORED SATI

 

Elektronički identitet

Središnji državni portal

Ponavljanje gradiva

Za učenike

Portal za učenike

Pitajte učitelja

Portal Učenici

Sigurniji internet

e-škola

Srce za djecu

Aplikacija za odabir udžbenika za školsku godinu 2019./2020.

Aplikacija za odabir udžbenika je centralno mjesto na kojem je moguće kvalitetno i transparentno obaviti proces odabira udžbenika u svim školama Republike Hrvatske nalazi se na poveznici: 

https://udzbenici.skole.hr/

Prijaviti se mogu svi školski administratori i nastavnici koji sudjeluju u procesu odabira udžbenika.

Prijava se vrši pomoću AAI@Edu.Hr korisničkih podataka.

Odabir udžbenika je moguć od 17. do 21. lipnja 2019. u 17 sati.

CARNET-ov helpdesk pruža tehničku podršku korisnicima za prijavu i rad u aplikaciji. Helpdesk možete kontaktirati svakim danom od 8 do 22 sata, elektroničkom poštom na adresu helpdesk@carnet.hr ili telefonom na broj +385 1 6661 555.

Izvor: https://udzbenici.skole.hr

EMA ZAPOČELA S RADOM

Aplikacija za organizaciju i praćenje edukacije EMA - Education Management Application s današnjim danom, 17. siječnja 2018. godine, puštena je u produkciju.

Navedena aplikacija izrađena je u okviru projekta e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt) te je prvenstveno zamišljena kao centralno mjesto za prijavu svih korisnika projekta na edukacije organiziranih u okviru projekta.

No, putem ove aplikacije mogućnosti prijave na edukacije za stručna usavršavanja organiziranih od strane Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO) , Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO) te CARNET-a, imat će i svi korisnici iz osnovnoškolskog i srednjoškolskog pomoću korisničkih podataka iz AAI@Edu.Hr sustava.  Ukoliko potencijalni korisnici iz obrazovnog sustava ne posjeduju korisničku oznaku iz AAI@Edu.Hr sustava, moći će se prijaviti na željenu edukaciju pomoću podataka za prijavu dobivenim prilikom registracije u ovom sustavu.

Aplikacija EMA korisnicima će omogućiti prijavu i odjavu na sadržaje, pregled evidencije edukacija, stečenih potvrda i znački te primanje obavijesti i podsjetnika o prijavljenim edukacijama. 


Aplikacija je dostupna putem poveznice https://ema.e-skole.hr/

DOS Matematika, Fizika, Biologija i Kemija

U sklopu nacionalnog pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ kojeg pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja provodi Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet s partnerima, razvijeni su digitalni obrazovni sadržaji (DOS-ovi) za prirodoslovne predmete (kemija, biologija, fizika) i matematiku za 7. i 8. razred osnovnih škola te 1. i 2. razred srednjih škola, a dostupni su svim učenicima i učiteljima. Riječ je o ukupno šesnaest DOS-ova, od kojih svaki pokriva cijeli nastavni plan i program za određeni predmet i razred.

Digitalni obrazovni sadržaj je sadržaj namijenjen korištenju u obrazovanju te uz tekstualne i vizualne može sadržavati i audio, video te ostale multimedijalne i interaktivne elemente. DOS-ovi nisu udžbenici, niti zamjena za njih već se u pilot projektu e-Škole razvijaju kako bi se potaknula još aktivnija primjena informacijsko-komunikacijske tehnologije u učenju i poučavanju.

Izrađeni su tako da se mogu koristiti kao cjeloviti za cijeli predmet i razred, ali i u manjim samostalnim jedinicama, modulima. Ukratko, DOS pokriva cijeli program nekog razreda i predmeta, ali zbog svoje interaktivnosti, multimedijalnosti, nelinearnosti i modularnosti omogućava učitelju pojedinog predmeta odlučivanje hoće li neke dijelove sadržaja poučavati koristeći se DOS-ovima, kroz pojedini modul ili organizacijsku cjelinu.

DOS-ovi izrađeni na projektu dostupni su u Edutoriju (https://edutorij.e-skole.hr/), gdje je do sada objavljeno prvih nekoliko modula sva četiri predmeta i razreda, a ostali će biti objavljivani u fazama do kraja veljače 2018. kako bi pratili nastavni plan ovih predmeta i omogućili vam da ih koristite u svojoj nastavi. Svaki DOS prati i Priručnik za učitelje koji je prošireni metodički priručnik i sadrži sugestije za provođenje nastavnih metoda i postupaka koje potiču aktivno sudjelovanje učenika, eksperimentalnu i problemsku nastavu, kao i razvoj kritičkog mišljenja.

Pozivamo vas da pogledate dostupne digitalne sadržaje i isprobate ih s vašim učenicima.

Lidija Kralj

Medjupredmetni IKT kurikul i digitalni nastavni materijali dostupni obrazovnoj zajednici

Međupredmetni IKT kurikul i prateći digitalni nastavni materijali nastali kao rezultat projekta 'Razvoj elemenata kvalifikacija, programa i kurikula u dijelu računalne kompetencije u osnovnoškolskom obrazovanju - ICT Curricula', koji obuhvaćaju hrvatski jezik, matematiku, fiziku, kemiju, biologiju, engleski jezik, povijest i geografiju od 5. do 8. razreda, postali su dostupni obrazovnoj zajednici.

Ovim kurikulom, koji prema Nacionalnom okvirnom kurikulumu obrađuje međupredmetnu temu uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije u nastavi, obuhvaćeno je ukupno 90 nastavnih sati za svih osam ciljanih predmeta u dijelu gradiva koje se obrađuje u prvom polugodištu nastavne godine. Kurikul ima jasno postavljene ishode učenja kojima se razvijaju kompetencije vezane za predmet ali i digitalne kompetencije.

Kao pomoć učiteljima dostupan je i priručnik za implementaciju međupredmetnog IKT kurikula i digitalnih nastavnih materijala, koji sadrži tehničke pretpostavke i vještine nužne za uspješnu upotrebu digitalnih nastavnih materijala te konceptualni okvir kurikula kao i detaljne opise i razradu etapa nastavnog sata za svaki predmet.

Digitalni nastavni materijali za hrvatski jezik, matematiku, fiziku, kemiju, biologiju, engleski jezik, povijest i geografiju od 5. do 8. razreda, koji prate međupredmetni IKT kurikul smješteni su na Nacionalnom portalu za učenje na daljinu 'Nikola Tesla' (http://tesla.carnet.hr) i dostupni su svim učenicima i učiteljima uz prethodnu autentifikaciju elektroničkim identitetom u sustavu AAI@EduHr.

Osim na Portalu 'Nikola Tesla', digitalni nastavni materijali bit ce uskoro dostupni i na CARNetovom Loomenu (http://loomen.carnet.hr) gdje ce učitelji moći preuzeti dijelove digitalnih nastavnih materijala i integrirati ih u neki svoj već postojeći tečaj ili na temelju njih izraditi potpuno novi tečaj.

Vise informacija o međupredmetnom IKT kurikulu, priručniku i digitalnim nastavnim materijalima te digitalne verzije kurikula i priručnika možete pronaći na stranicama projekta ICT Curricula http://www.carnet.hr/o_carnetu/eu_projekti/rezultati_projekta.

CARNetov sustav za online učenje!

CARNet Loomen

CARNet u svrhu pružanja podrške održavanju nastave na daljinu osigurava:

 • pristup sustavu i svim sadržajima na koje korisnik ima pravo
 • otvaranje «praznih» tečajeva
 • korištenje gotovih tečajeva s kreiranim sadržajem
 • učenje uz pomoć tečajeva za samostalno učenje
 • podršku korisnicima putem e-maila loomen@carnet.hr.

Moodle (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Enviroment - prilagodljivo objektno-orijentirano dinamičko okruženje za učenje) je programski alat za izradu elektroničkih obrazovnih sadržaja te održavanje nastave na daljinu. Moodle je softver otvorenog koda, licenciran no besplatan, što je pridonijelo njegovoj velikoj popularnosti i kontinuiranom razvoju.

https://loomen.carnet.hr/

Pogled kroz prozor

Pogled kroz prozor  je digitalni časopis kojeg učitelji pišu za učitelje.

Pogled kroz prozor jedna je od aktivnost u okviru udruge “Suradnici u učenju” ucitelji.hr. Časopis je osmišljen za razmjenu iskustava među učiteljima, nastavnicima, profesorima i svim obrazovnim stručnjacima.
Objavljuje se jednom mjesečno, krajem mjeseca, osim u srpnju.
Prvi broj objavljen je u listopadu 2008. Svi brojevi dostupni su besplatno na stranicama http://pogledkrozprozor.wordpress.com/
Časopis je besplatan i neprofitan. Svi sadržaji dostupni su za daljnje korištenje pod Creative Commons licencom.

Uredništvo: Željka Knezović, Snježana Babić, Željka Marković-Bilić, Gordana Sokol, Gordana Lohajner, Darko Rakić, Tomislav Bronzin, Ana Ivaković, Arjana Blažić, Sonja Lušić-Radošević, Viktorija Hržica, Marina Kulaš, Vesna Tomić
Lektorice: Željka Marković-Bilić i Svijetlana Škrobo
Glavna urednica: Lidija Kralj, prof.

Kontakt: urednistvo@ucitelji.hr ili lidija.kralj@skole.hr

Nakladnik: Udruga “Suradnici u učenju” OIB: 65364294172
Predsjednica udruge: Željka Knezović, dopredsjednica: Lidija Kralj, tajnik: Darko Rakić.
Adresa nakladnika: 44 000 Sisak, Ferde Livadića 10

 

Kutak za učitelje

Korisni linkovi

Portal Edu.hr je centralno mjesto za pristup uslugama koje pruža CARNet, a dostupne su uz primjenu elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Prijavom na ovom portalu korisnik je prijavljen na sve usluge koje ima pravo koristiti, bez potrebe za višestrukom prijavom na različitim mjestima.

Portal je baziran na sustavu jedinstvene autentikacije (engl. Single Sign-On, SSO), mehanizmu koji korisniku omogućuje da se prilikom pristupanja web aplikacijama samo jednom autenticira, nakon toga ne mora to činiti ponovo za pristup bilo kojoj drugoj aplikaciji, ukoliko je ona u SSO sustavu. Korisnik svoje korisničko ime i zaporku unosi uvijek kroz isto sučelje (u ovom slučaju Edu.hr portal), neovisno o tome kojoj aplikaciji želi pristupiti. Pri tome vlasnik aplikacije kojoj korisnik želi pristupiti nema pristup korisnikovoj zaporki, što znatno povećava i razinu sigurnosti korisničkih podataka.

Aplikacije koje su dostupne putem Edu.hr portala su: Portal za učenje na daljinu Nikola Tesla, Moodle, e-Knjižnica, Forum za škole, Adobe Connect Pro, Školska i Prometna učilica, Radio on Demand, Online enciklopedija, Media on Demand, CARNetova korisnička konferencija, Portal učitelji.hr,  Burza udžbenika, eLektire, Webmail i Sketchpad.

Školska Učilica namijenjena je za korištenje u informatičkim učionicama osnovnih škola, ali i za korištenje od kuće. Svojim sadržajem obogaćuje izvođenje redovitih nastavnih programa novim interaktivnim procesom ponavljanja, provjere i vrednovanja znanja.

Kao učitelj, Školsku Učilicu možete koristiti za:

- izradu, zakazivanje i praćenje vježbi za ponavljanje gradiva učenicima

- izradu, zakazivanje i praćenje ispita/provjera znanja učenicima

Online kviz znanja Školska Učilica na http://ucilica.carnet.hr pruža učenicima novi način usvajanja sadržaja obuhvaćenog nastavnim planom i programom osnovne škole.

Namijenjena je učenicima od prvog do osmog razreda i sadrži preko 20000 pitanja kojima je obuhvaćeno gradivo svih nastavnih predmeta za sve razrede osnovne škole, u skladu s planom i programom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Pitanja su oblikovali nastavnici i učitelji, a kroz različite tipove pitanja učenici na zanimljiv i poučan način provjeravaju i produbljuju svoje znanje

U okviru Školske Učilice nalazi se i Prometna Učilica koja učenike upoznaje s prometnom kulturom pješaka i biciklista.

Nacionalni portal za učenje na daljinu „Nikola Tesla“ je sustav koji omogućava izvođenje nastave i učenje pomoću računala upotrebom digitalnih obrazovnih sadržaja.

Na portalu se nalaze:

 • sadržaji iz matematike, fizike, biologije, kemije i engleskoga jezika za srednje škole
 • E - tečajevi programiranja za škole
 • ECDL moduli koji obuhvaćaju sadržaje potrebne za stjecanje diplome osnovne informatičke pismenosti
 • tečajevi o primjeni i upotrebi Interneta i alatima za izradu sadržaja za Internet.

Sadržaji iz matematike, fizike, biologije i kemije sastavljeni su od 145 lekcija po predmetu i obuhvaćaju cjelokupno gradivo tih predmeta u srednjoj školi, dok je engleski jezik podijeljen u dvije razine po 24 lekcije. Sadržaji se mogu koristiti za samostalno učenje (učenički sadržaji) ili u okviru nastave (nastavnički sadržaji). Lekcije su prikazane multimedijalno uz animirane primjere, audio-vizualne simulacije pokusa i eksperimenata, te  interaktivne elemente kako bi razumijevanje gradiva bilo zanimljivije i jednostavnije.
 

E-tečajevi programiranja za škole obuhvaćaju tri programska jezika Logo, C i Pascal i u potpunosti su usklađeni  s Nastavnim planom i programom predmeta informatike/računalstva te se mogu primjenjivati u nastavi informatike temeljem suglasnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

ECDL moduli služe za stjecanje osnovnih znanja o radu s računalom i obuhvaćaju obradu teksta, rad s proračunskim tablicama, rad s  bazama podataka, izradu prezentacija, te programe za komunikaciju putem Interneta. Svaki od modula opisuje programe koji se koriste na MS Windows i Linux platformi.

Tečajevi o primjeni i upotrebi Interneta obuhvaćaju osnove računalne sigurnosti, pretraživanje baza podataka i komunikaciju putem Interneta. Tečajevi o alatima za izradu sadržaja za Internet obuhvaćaju upoznavanje s programima za obradu slike, audio i video materijala, te izradu web stranica i upotrebu naprednih web tehnologija.

Tečaj o korištenju CARNetovog CMS-a (eng. Content Management System) za škole donosi praktična znanja o korištenju pojedinih mogućnosti CMS-a, sustava koji korisnicima pruža mogućnost jednostavnog postavljanja i ažuriranja internetskih stranica škole putem web preglednika.

O Agenciji za mobilnost i programe EU

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) javna je ustanova koja se bavi mobilnošću, promocijom i provedbom programa Europske unije koji se tiču obrazovanja i mladih. AMPEU je osnovana u listopadu 2007. stupanjem na snagu Zakona o Agenciji za mobilnost i programe Europske unije (NN 107/07).


AMPEU provodi sljedeće programe:

 • Program za cjeloživotno učenje (Lifelong Learning Programme)
 • Mladi na djelu (Youth in Action)
 • Euraxess (mobilnost istraživača u Europi)

i promovira sljedeće inicijative i programe:

 • Europass (skup dokumenata sa svrhom transparentnosti kvalifikacija)
 • Erasmus Mundus (uspostavljanje međunarodnih združenih diplomskih i doktorskih studija)


Misija Agencije za mobilnost i programe EU uključuje pružanje međunarodnih prilika za učenje što većem broju hrvatskih građana u bilo kojem razdoblju njihovog života, tako promičući ideju cjeloživotnog učenja kao glavnog pogona napretka. Iz tog razloga Agencija kontinuirano objavljuje natječaje za sudjelovanje u navedenim programima, informira javnost o aktivnostima programa, pruža potporu prilikom mobilnosti, savjetuje potencijalne korisnike, izvršava odabir pristiglih prijava te dodjeljuje novčana sredstva za realizaciju odabranih projekata. Agencija također nadzire provedbu projekata te prati regularnost trošenja dodijeljenih financijskih sredstava.
Agencija kontinuirano surađuje s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvom obitelji, branitelja i obiteljske solidarnosti, Europskom komisijom, te ostalim institucijama koje se bave cjeloživotnim učenjem, pitanjima mladih te mobilnošću istraživača.

Zajednica učitelja i nastavnika

Stranice udruge "Suradnici u učenju"

 

U našim školama događa se puno dobrih stvari, imamo vrlo kreativnih učitelja koji rade razne projekte, primjenjuju suvremene metode poučavanja ali se o svima njima malo čuje.

Mi želimo pružiti priliku svima njima da pokažu što i kako rade te da kroz primjere dobre prakse i sve nas nauče kako se što bolje prilagoditi današnjim učenicima i metodama obrazovanja  i kako biti još bolji učitelj.

Najjednostavnije rečeno stvaramo pozitivno i poticajno okruženje u kojem obrazovni stručnjaci mogu razmjenjivati svoja iskustva, dobiti kvalitetne i aktualne informacije, biti inovativni i kreativni te se stalno se usavršavati.

Naša posebnost je u tome što su gotovo svi članovi uredništva i autori naših članaka, webinara i obrazovnih sadržaja učitelji i nastavnici iz osnovnih i srednjih škola. Geografski smo raspoređeni po cijeloj Hrvatskoj (Varaždin, Veliki Bukovec, Zadar, Rijeka, Split, Osijek, Petrinja, Zagreb, Đakovo) i najčešće surađujemo online u virtualnim prostorijama za sastanke

Aktivnostima zajednice "Suradnici u učenju" promičemo primjereno i svrhovito korištenje obrazovnih tehnologija u svi područjima obrazovanja te cjeloživotno učenje učitelja i nastavnika.

Različitim oblicima aktivnosti želimo:

informirati sve zainteresirane o mogućnostima cjeloživotnog učenja u području obrazovnih tehnologija

promicati učenje u bilo koje vrijeme, na bilo kojem mjestu i u primjerenom okruženju

obrazovnim stručnjacima pružiti uvod u nove tehnologije i olakšati njihovo korištenje na primjerima dobre prakse

učiteljima i nastavnicima pružiti priliku da pokažu suvremene načine učenja i poučavanja koje k koriste u svakodnevnom radu

 

Surađujemo:

 • Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa
 • Agencija za odgoj i obrazovanje
 • CARNet
 • Microsoft
 • Agencija za mobilnost i programe EU
 • Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
 • Delegacija Europske unije u RH
 • Središnji državni ured za e-Hrvatsku
 • Županije, škole, učitelji, roditelji,…

 Aktivnosti zajednice „Suradnici u učenju“

–       portal,

–       webinari,

–       digitalni časopis "Pogled kroz prozor"

–       Akcija "Sigurniji internet za djecu

–       natjecanje "Primjena računala u obrazovanju"

–       forumi, blogovi, Twitter i Facebook društvene mreže

 

Više na http://ucitelji.hr

preskoči na navigaciju