preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sesvetska Sela

Login
Oskar znanja 2018.

Rita Zonjić, učenica 8. razreda naše škole, i ove je godine osvojila Oskar znanja kao državna prvakinja u poznavanju hrvatskoga jezika 2018.

Projekt

Školska himna

Školska himna

Tekst: Olgica Pavičić-Čović, prof hrv. jezika
Glazba: Gordana Vojnović, prof. glaz. kulture

U Letničkoj ulici
Baš na broju pet
Sakrila se naša škola
Cijeli mali svijet.


Narančasti prozori
Što joj radost daju
Od čistoće blistaju
Sve je k'o u raju.


Tu se prva slova pišu
Tu sva djeca crtež rišu
Tu se dijeli, tu se množi (ritt.)
Tu se svako srce složi


Pripjev:
NEK' NAM SRCE BUDE PUNO
NEK' NAM ZNANJE UVIJEK CVJETA
NEK' PUTEVI SVI TE VODE
DO NAJDRAŽE ŠKOLE SVIJETA. 2X


Finale:
Nek' putevi svi te vode
Do najdraže škole svijeta.

Raspored zvona
 JUTARNJA SMJENA
sat početak kraj
1.  8:00 8:45
2.  8:50 9:35
3.  9:45 10:30
UŽINA 10:30 10:40
4. 10:40 11:25
5. 11:30 12:15
 6.  12:20 13:05
POPODNEVNA SMJENA
sat početak kraj
1. 14:00 14:45
2. 14:50 15:35
3. 15:45 16:30
UŽINA 16:30 16:40
4. 16:40 17:25
5. 17:30 18:15
6. 18:20 19:05
e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

Office 365

Idemo u srednju!

Klokan bez granica

 

Hour of Code

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

E-usmjeravanje

edu.hr

Loomen

Portal Nikola Tesla

PLAVI TELEFON

e-Dnevnik

e-Matica

MZOS

CARNet

e-Škole

Prometna učilica

Elektronički identitet

Središnji državni portal

Ponavljanje gradiva

Za učenike

Portal za učenike

Pitajte učitelja

Portal Učenici

EDU knjižara

eLektire

Sigurniji internet

e-škola

Srce za djecu

Stipendije

Webinar za učenike osmog razreda

Poštovani ravnatelji, stručni suradnici, razrednici, nastavnici i učenici osmog razreda,

obraćamo vam se iz Industrijske strojarske škole, Zagreb s prijedlogom da vaša škola sudjeluje u webinaru ISŠ-a u utorak 24. travnja 2018. godine u 8:50 sati. Cilj webinara je promocija strukovnog obrazovanja i deficitarnih zanimanja koja imaju visoku zapošljivost, a cilj je i informiranje o mogućnostima stipendiranja deficitarnih zanimanja od strane Grada Zagreba i Ministarstva poduzetništva i obrta. Od vaše škole očekuje se mrežna povezanost i klik na poveznicu https://connect.carnet.hr/strukovnoobrazovanje te oprema za projekciju i, naravno, vaše dragocjeno vrijeme i volja za organizaciju i provedbu ovog webinara koji je sa zanimanjem prihvaćen i od strane MZO-a pa će u webinaru sudjelovati i ministrica prof. dr. sc. Blaženka Divjak kao i ministričina pomoćnica prof. Lidija Kralj.

Virtualna soba webinara ISŠ-a za osmaše bit će otvorena već od 8:15 sati 24. travnja, ali i već danas možete pokušati uključiti se. Naravno, pisat će vam da webinar još nije počeo.

Kratke upute za one koji se do sada nisu prijavljivali na webinar:

1.  Kliknite na poveznicu webinara: https://connect.carnet.hr/strukovnoobrazovanje

2.  Ako se traži instaliranje, dopustiti instaliranje Adobe Connect Add-in.

3. Za sudjelovanje možete koristiti svoj AAIEdu.Hr elektronički identitet (@skole.hr) ili, još bolje, možete se prijaviti kao gost upisujući naziv škole i mjesto u kojem se vaša škola nalazi.

4.  Naposljetku, u posebnom prozoru otvara se Adobe Connect stranica našeg webinara.

Webinar ISŠ-a zamišljen je tako da u uvodnom dijelu pružimo osnovne informacije o Školi i zanimanjima za koja obrazujemo učenike. Video prilogom o našoj Školi učenicima ćemo slikovito pokazati kako izgleda teorijska i praktična nastava kao i što rade učenici u pojedinim zanimanjima.

Nadamo se da smo vas barem malo zainteresirali i ističemo da bi trajanje webinara ISŠ-a stavili u vremenski okvir od 40-ak minuta kako bi vam minimalno remetili nastavu, a opet sve zainteresirane upoznali s mogućnostima strukovnog obrazovanja.

Vjerujemo da će webinar ISŠ-a, kao suvremena forma, biti zanimljiv i učenicima koji nisu zainteresirani za strukovno obrazovanje, pogotovo stoga što bi učenici imali mogućnost uključiti se u online Kahoot kviz koristeći svoje pametne telefone, računala ili tablete. Za kolaboraciju koristit ćemo digitalni alat Mentimeter. Nije teško, a zabavno je. Ako uspijete odvojiti još nekoliko minuta vašeg vremena, možete na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=8365W-FBuuI pogledati kako nam je bilo prošle godine. Ove godine bit ćemo još interaktivniji i dinamičniji.

Nisu potrebne prethodne najave, ali vaše sudjelovanje bilo bi nam dragocjeni pokazatelj da smo i vi i mi na pravom putu osuvremenjivanja komunikacije u osvješćivanju pogodnosti i važnosti strukovnog obrazovanja.

Zahvaljujemo se na vašem vremenu i radujemo se vašem sudjelovanju!

Srdačan pozdrav,


Projektni tim webinara ISŠ-a i
Kristinka Lemaić, inž. stroj.
Voditeljica Praktične nastave
Industrijska strojarska škola
Zagreb, Avenija Marina Držića 14

Webinar za učenike osmih razreda
Otvoreni dan V. gimnazije

Pozivnica za Otvoreni dan V. gimnazije koji će se održati 26. travnja 2017 godine je priložena ispod ove obavijesti.

Priloženi dokumenti:
Otvoreni dan poziv 2017.doc

Audicija za upis u školu glume

Polaznici škole glume imati će priliku surađivati u kazališnim predstavama, serijama i filmu koje će biti snimane u aranžmanu naše produkcijske kuće GR8. Više o audiciji pročitajte u priloženom letku.

Glazbena škola „Vanja Kos“ Ustanova za obrazovanje odraslih Artis Animi

Avenija Dubrovnik 15, 10 000 Zagreb

095 731 05 11

Priloženi dokumenti:
Audicija 2017.pdf

Besplatni Office365

Moja himna 6

Uz Dan sjećanja na Vukovar 18. 11. 2016. Knjižnica Sesvete i Udruga HVIDR-a Sesvete potaknuli su literarni natječaj za učenike osnovnih škola Grada Zagreba Moja himna 6.

Natječaj je otvoren od 16. rujna do 27. listopada 2016. godine do kada se najkasnije radovi trebaju poslati na adresu:

Knjižnica Sesvete (za literarni natječaj Moja himna 6)
Trg Dragutina Domjanića 6
10 360 SESVETE

Najuspješniji radovi, koje će izabrati Stručni žiri, bit će nagrađeni i pohvaljeni te javno izvedeni na našoj završnoj svečanosti, u subotu,  19. 11. 2016. (11,00 sati) u Muzeju Prigorja, Trg D. Domjanića 5, 10360 Sesvete, u u okružju prigodne izložbe posvećene 144. brigadi HV - Sesvete

 

Informacije:  Voditelj natječaja: Ivan Babić, prof.

tel. 01/2002-064; mob. 091/5782 969

e-mail: himnahimna@gmail.com

 

Besplatan Office s 1 TB prostora za pohranu svim učenicima, učiteljima i nastavnicima

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je uslugu besplatnog korištenja i instalacije alata Office 365 za sve učenike, učitelje i nastavnike hrvatskih osnovnih i srednjih škola. Rezultat je to suradnje Ministarstva s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom CARNet i tvrtkom Microsoft Hrvatska.

Svim učenicima, učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola ovime je omogućen besplatan pristup alatima Office 365, koji ostvaruju uz korištenje svog elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Osim samog korištenja usluga Office 365 iz oblaka, svakom učeniku, učitelju i nastavniku omogućena je i instalacija alata Office 365 Pro Plus na pet računala i pet mobilnih uređaja (tableta, pametnih telefona).

Alati Microsoft Office 365 olakšat će komunikaciju između učenika i nastavnika te omogućiti dijeljenje materijala potrebnih za nastavu, čime će se podići učinkovitost procesa učenja. Alati uključuju: pristup e-pošti s 50 gigabajta slobodnog prostora, pristup OneDrive pohrani podataka u oblaku s jednim terabajtom slobodnog prostora po korisniku, Office alate (Word, Excel, PowerPoint, OneNote), društvenu mrežu Yammer, kao i Lync koji omogućuje audio i video konferencijske pozive te razmjenu poruka. Korisnici se sa svojim podacima prijavljuju na adresi https://office365.skole.hr i time dobivaju pristup svim Office 365 alatima i aplikacijama. Za korisničku podršku učenici i nastavnici mogu se obratiti CARNetovoj službi podrške na adresu helpdesk@carnet.hr.

Na konferenciji za novinare ovaj su novi projekt predstavili ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, pomoćnica ravnatelja CARNeta Branka Vuk i direktor tvrtke Microsoft Hrvatska Ivan Vidaković

Ovom prigodom prof. dr. sc. Vedran Mornar istaknuo je kako Ministarstvo sustavno radi na unapređenju nastavnog kurikuluma i uvođenju suvremenih tehnologija u svakodnevnu nastavu. "Usvajanje modernog načina učenja i predavanja gradiva nužno je kako bi se podigla kvaliteta obrazovanja u hrvatskim školama te kako bi mladi mogli konkurirati na tržištu rada i svojim radom i znanjima sudjelovati u napretku hrvatskog gospodarstva" kazao je ministar. Također je i dodao: "Besplatni alati Office 365 uklapaju se u naše aktivnosti promicanja korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija u nastavnim i poslovnim procesima škola, s ciljem modernizacije i unapređenja obrazovanja u Hrvatskoj, a podržat će i aktivnosti na nacionalnom projektu e-Škole. Suradnjom s Microsoftom, osigurali smo svakom učeniku, učitelju i nastavniku instalaciju alata Office 365 Pro Plus na pet računala i pet mobilnih uređaja (tableta, pametnih telefona). Kada bismo kupovali ove alate koje su učenici i nastavnici dobili na slobodnu uporabu to bi nas  koštalo 17 milijuna eura godišnje".

Direktor tvrtke Microsoft Hrvatska Ivan Vidaković izrazio je zadovoljstvo što u suradnji s Ministarstvom i CARNetom imamo priliku doprinijeti poboljšanju nastavnih aktivnosti u hrvatskom školstvu te naglasio kako je Microsoftu ulaganje u obrazovanje jedan od najvažnijih zadataka. Korištenjem modernih tehnologija te programa i alata koje nudi Office 365 učenici će biti spremni za izazove modernog doba te će imati kompetencije koje traže današnji poslodavci. Uvjeren sam da će se korištenjem suvremenih informatičkih alata unaprijediti komunikacija, suradnja, kreativnost i inovativnost svih sudionika u obrazovnom sustavu. Na taj način zajedno stvaramo hrvatske škole 21. stoljeća.

Pomoćnica ravnatelja  CARNeta Branka Vuk objasnila je da je Office 365 jedna u nizu usluga u oblaku dostupnih CARNetovim korisnicima te istaknula: "Ovime su upotpunjene usluge dostupne kroz Microsoft download centar pri CARNetu, kroz koji su našim korisnicima već niz godina za preuzimanje ponuđeni Microsoftovi softverski alati za koji CARNet osigurava podršku. Posebno mi je drago što će ovom novom uslugom, osim škola kao institucionalnih korisnika, i individualni korisnici dobiti više od 500.000 licenci za korištenje Office alata u oblaku i na svojim osobnim digitalnim uređajima. Tu nećemo stati, već aktivno nastavljamo proširivanje usluga prateći potrebe korisnika, kroz već postojeće, ali i projekte u razvoju, poput e-Škola, Učionica budućnosti i brojnih drugih na kojima uspješno surađujemo s partnerima poput Microsofta".

Izvor: http://www.carnet.hr/novosti/novosti?news_id=3400

Radionica crtanog filma – zAnimacija

Centar za kulturu Narodnog sveučilišta „Sesvete“ ima novi program. Radi se o radionici crtanog filma – zAnimacija koja počinje 1. veljače 2016, a održavat će se ponedjeljkom od 18 sati (mlađa grupa od 8 godina) i 19.30 sati (starija grupa od 14 godina).

Više informacija na: http://www.ns-sesvete.hr/article.php?vijest=335

Arduino day 2015 na FER-u
U sklopu svjetskog Arduino dana, 28. ožujka, Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva u subotu, 28. ožujka, od 17 do 20 sati organizira prigodne Arduino radionice. Sudionici radionica imat će priliku upoznati se s ovim uređajima te naučiti ili proširiti svoje znanje elektronike i programiranja. Radionice subesplatne prilagođene svim uzrastima, a od predznanja je potrebno poznavati samoosnove programiranja.
 1. Arduino za početnike
  Zanimaju vas elektronika ili programiranje? Čuli ste za Arduino, ali niste imali priliku isprobati ga? Imate Arduino i ne znate što s njim? Ovo je radionica za vas.
  Na radionici ćemo se upoznati s Arduino uređajima i s nekoliko osnovnih elektroničkih komponenti, naučit ćemo kako se komponente spajaju s Arduinom te napisati svoj prvi Arduino program. 

   
 2. Arduino za nastavnike
  Radionica za nastavnike je namijenjena baš svima: nastavnicima likovnog i glazbenog odgoja te bilo kojeg drugog predmeta, a ne samo informatike i tehničkog. Jednako je primjerena i za osnovnu i za srednju školu. Smisao radionice je da se uvjerite da se i Vi možete zabavljati elektronikom čak i ako ne razlikujete otpornik od kondenzatora i ne znate koliko nožica ima tranzistor :)
  Cilj je i da dobijete pregršt ideja što bi sve vaši učenici mogli napraviti s tom prekrasnom tehnologijom. Jamčimo vam dobru zabavu i nabildano samopouzdanje. 

   
 3. FPGArduino
  Sklopovi Field Programmable Gate Array (FPGA), poput svojevrsnih digitalnih LEGO kocki, omogućuju konstruiranje proizvoljnih digitalnih modula i sustava širokog spektra složenosti, od elementarnih kombinacijskih mreža prikladnih za upoznavanje s temeljima Booleove logike do složenih system-on-a-chip mikroprocesorskih sustava sa specijaliziranim kriptografskim ili DSP modulima. Zbog visokih cijena, primjena FPGA sklopova nekad je bila ograničena uglavnom na zdravstvo (CT, MR, ultrazvuk), telekomunikacije (usmjernici u jezgri Interneta) i vojne sustave (radar, sonar, raketno oružje).  Međutim, danas dostupnost FPGA razvojnih pločica po cijenama ne bitno višim od popularnih mikroprocesorskih platformi Arduino ili Raspberry Pi otvara nove, donedavno nezamislive mogućnosti primjene kako u obrazovnim programima informatičkih i tehničkih usmjerenja, tako i u izradi prototipa složenih digitalnih sustava. Mogu li se FPGA sklopovi programirati u intuitivnoj Arduino razvojnoj okolini? Na ovoj radionici pokazat ćemo kako Arduino programom generirati radiofrekvencijski signal s pomoću kojeg možemo paliti i gasiti rasvjetu u kući ili upravljati maketama tenkova. Možda će neki radije napraviti video igru, jer FPGA sklop može generirati kompozitni video signal u boji ili će se odlučiti za prikaz na OLED zaslonu? Polaznici radionice upoznat će se s FPGA tehnologijom kroz samostalni rad na razvojnim pločicama koje se koriste u nastavi na FER-u.

Prijavite se na radionice

Izvor: http://suza.fer.hr/

 

Moja prva knjiga

“Moja prva knjiga” je državni natječaj za učenike osnovnih škola, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Natječaj se sastoji u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje najboljih radova koje biraju poznati hrvatski književnici Sanja Pilić, Tito Bilopavlović i Silvija Šesto.

 

Besplatne radionice informatike i multimedije za učenike 8. razreda osnovnih škola.

Tijekom proljetnih praznika Prva srednja informatička škola organizira besplatne radionice informatike i multimedije za učenike 8. razreda osnovnih škola.

Termin 30.3.-2.4. od 10 do 13 sati.

Vrhovec 48

Radi se o zanimljivim i kreativnim radionicama koje naša škola organizira svake godine i čija je ideja promocija informatičkih znanosti i predstavlja doprinos naše škole širenju informatičkih znanja.

 

Teme radionica:

Multimedija: Kako napraviti fora plakat, web stranicu i obraditi fotografiju

Programiranje: Animacije, programiranje igrica..

preskoči na navigaciju