preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sesvetska Sela

Login

Pomoć oko tableta

U prilogu su upute za pristup virtualnim učionicama i pomoć oko tableta. U virtualnim učionicama vrijede pravila kućnog reda Škole. Svaka zlouporaba će biti sankcionirana. U prilogu se nalazi uputa za učenike - pravila ponašanja.

http://skolazazivot.hr/ucitelji/

Office 365

 Aktivacija portal.office.com

Priloženi dokumenti:
podesavanje SIM postavki.pdf

Školska himna


Školska himna

Tekst: Olgica Pavičić-Čović, prof hrv. jezika
Glazba: Gordana Vojnović, prof. glaz. kulture

U Letničkoj ulici
Baš na broju pet
Sakrila se naša škola
Cijeli mali svijet.

Narančasti prozori
Što joj radost daju
Od čistoće blistaju
Sve je k'o u raju.

Tu se prva slova pišu
Tu sva djeca crtež rišu
Tu se dijeli, tu se množi (ritt.)
Tu se svako srce složi

Pripjev:
NEK' NAM SRCE BUDE PUNO
NEK' NAM ZNANJE UVIJEK CVJETA
NEK' PUTEVI SVI TE VODE
DO NAJDRAŽE ŠKOLE SVIJETA. 2X

Coda:
Nek' putevi svi te vode
Do najdraže škole svijeta.

Raspored zvona
 JUTARNJA SMJENA
sat početak kraj
1.  8:00 8:40
2.  8:45 9:25
3.  9:40 10:20
UŽINA 10:20 10:35
4. 10:35 11:15
5. 11:20 12:00
 6.  12:05 12:45
POPODNEVNA SMJENA
sat početak kraj
1. 14:00 14:40
2. 14:45 15:25
3. 15:40 16:20
UŽINA 16:20 16:35
4. 16:35 17:15
5. 17:20 18:00
6. 18:05 18:45
e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

 

 

Loomen

 

Škola za život

Projekt EU

eTwinning

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 3. 2019.

Ukupno: 97483
Ovaj mjesec: 5147
Ovaj tjedan: 971
Danas: 81
Oskar znanja 2018.

Rita Zonjić, učenica 8. razreda naše škole, i ove je godine osvojila Oskar znanja kao državna prvakinja u poznavanju hrvatskoga jezika 2018.

 

Klokan bez granica

 

Hour of Code

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

E-usmjeravanje

edu.hr

Portal Nikola Tesla

PLAVI TELEFON

 

 

Elektronički identitet

Središnji državni portal

Ponavljanje gradiva

Za učenike

Portal za učenike

Pitajte učitelja

Portal Učenici

Sigurniji internet

e-škola

Srce za djecu

Obilježite s nama Dan sigurnijeg Interneta

Obilježite s nama Dan sigurnijeg Interneta

Povodom Dana sigurnijeg Interneta, koji se obilježava u utorak, 6. veljače 2018. godine Nacionalni CERT će s početkom u 12 i 30 sati održati webinar naslovljen "WannaCry - Dani nesigurnog Interneta" 

Tijekom webinara će se, na primjeru najveće zlonamjerne ransomware kampanje u povijesti, prikazati kako se ovakvi napadi izvode, koje mogu biti posljedice zlonamjernih kampanja te na koji način se zaštititi.

Kampanja zlonamjernim ransomware sadržajem WannaCry pokrenuta je u svibnju 2017. godine, a pogodila je 300 000 računala u 150 zemalja, a šteta koju je ova kampanja prouzrokovala brojala se u milijardama američkih dolara. Kako je napad izveden, što mu je prethodilo te kakve je posljedice po svijet računalne sigurnosti imao, pitanja su o kojima će se u webinaru govoriti.

Kako se webinar održava povodom Dana sigurnijeg Interneta, riječi će biti i o povijesti njegovog obilježavanja. Pokrenut kao inicijativa projekta EU SafeBorders 2004. godine, Dan sigurnijeg Interneta plod je rada mnogih institucija koje ovakvim djelovanjem žele osvijestiti cjelokupnu populaciju o važnosti sigurnog služenja Internetom. Danas se Dan sigurnijeg Interneta obilježava u 150 zemalja svijeta, a Nacionalni CERT će, nakon prošlogodišnjeg webinara "Socijalni inženjering - čovjek kao najveća ranjivost sustava", nastaviti ovu tradiciju.

Webinar će se održati putem Adobe Connect komunikacijskog i kolaboracijskog alata na adresi http://connect.carnet.hr/webinar. Za ulazak u virtualnu sobu potrebno je odabrati opciju 'Gost' i upisati svoje ime i prezime ili opciju AAI@EduHr te upisati svoje podatke potrebne za prijavu. Više o korištenju webkolaboracijskog alata Connect može se vidjeti na snimci održanog webinara kao i na stranici upute za korisnike. Svi webinari se snimaju i snimke su dostupne u opisu održanih webinara

Dan sigurnijeg interneta 2018.

U nastavku su priloženi edukativni materijali za roditelje.

Sigurnost djece na internetu

1. Ograničite vrijeme provedeno na računalu. Na računalu postavite poseban profil za djecu kojime će biti ograničeno vrijeme korištenja računala po danu. Ostale profile drugih (starijih) korisnika zaštitite lozinkom koju djeca ne smiju znati.

2. Pratite stranice koje Vaše dijete posjećuje. Omogućite korištenje nekih od parental control programa koji se nalaze u kategoriji sa programima i uputama. Ukoliko djetetu dozvoljavate pristup socijalnim mrežama (Facebook, MySpace, Twitter i sl.) podesite privatnost njihovih profila te pratite njihove aktivnosti u okviru profila. Ukoliko ste odsutni, a bojaite se da bi Vaše dijete moglo odlaziti na stranice s nepoćudnim sadržajem, instalirajte besplatan program zaštite „SINI – Sigurni na internetu“ koji možete preuzeti sa www.cnzd.org

3. Ako je ikako moguće računalo NIKADA ne postavljajte u dječju sobu, već na mjesto koje je prometno i gdje svi imaju pristup. Ako imate više računala mogućnost da napravite radnu sobu (dio sobe) u kojoj ćete sjediti svako pored svog računala će u velikoj mjeri povećati Vaš uvid u online aktivnosti dijeteta.

4. Starija djeca i tinejdžeri u komunikaciji dosta koriste sleng i engleske skraćenice pa vam često njihova komunikacija čak i kada ih pratite mogu biti nerazumljivi. Upoznajte se koliko možete sa popularnim internet slengom. Spisak najupotrebljavanijih engleskih internacionalnih chat skraćenica možete pronaći u dijelu sa internet slengom.

5. Pričajte sa djecom o njihovoj aktivnosti na internetu. Upoznajte ih sa potencijalno ružnim situacijama koje mogu iskusiti i porazgovarajte o najboljim načinima rješavanja tih situacija.  Objasnite im šta su računalni virusi i kako se od njih zaštiti. Pokažite im na primjerima kojim stranicama mogu vjerovati, a kojima ne. Naučite ih da zaštite svoje osobne informacije, i da se i oni sami ponašaju odgovorno kada su na internetu. Na isti način na koji učite djecu da ne pričaju sa nepoznatima na ulici, naučite ih da to ne rade ni online, objasnite im da na internetu ne mora svatko biti onakav kakvim se predstavlja.

6. Ohrabrite dijete (i to radite stalno) da vam prijavi svaku konverzaciju ili kontakt koji im se učini čudan ili se zbog njega ne osjećaju dobro. Objasnite im da to ne trebaju brisati (zbog potencijalnih dokaza i utvrđivanja izvora poruke, danas je to lako izvodljivo ukoliko postoji opravdani razlog). Imajte u vidu da se djeca često plaše da ćete im uskratiti korištenje računala ukoliko se budu požalili i da je to po nekim istraživanjima koja su rađena u USA jedan od najčešćih razloga zašto ne prijavljuju roditeljima uznemiravanje online. Jasno im dajte do znanja da Vam prenesu sve potencijalne probleme i kako će tako osigurati korištenje računala bez zabrana.

7. I na kraju – budite istinski zainteresirani za ono što vaše dijete radi online. Nađite vremena da sa njim posjetite omiljenu stranicu, odigrate neku igru, porazgovarajte o tome. Stvorite neki zajednički online prostor, pa će i dijete biti otvorenije i spremnije da sa vama podijeli svoja iskustva. Pokušajte stvoriti atmosferu povjerenja u kojoj će vaše djete biti dovoljno opušteno da Vam postavlja pitanja i razgovara o svojim aktivnostima na internetu.

Izvor: http://www.sigurnostdjece.info

Copyright by Centar za nestalu i zlostavljanu djecu ©

 

Sigurnije na internetu i društvenim mrežama

SAVJETI RODITELJIMA

 • Žrtve Interneta postaju djeca koja su zaplašena, nesigurna, neupućena i koja nemaju povjerenje svojih roditelja.
 • Zabrana pristupa Internetu nije rješenje, s djetetom dogovorite način i uvjete korištenja Interneta, ograničite vrijeme provedeno na internetu.
 • Računalu je mjesto u zajedničkoj radnoj sobi ili u dnevnom boravku.
 • Pustite dijete da samo istražuje, neupadljivo i diskretno nadzirite.
 • Povremeno zajedno sa djecom  prokomentirajte aktivnosti na društvenoj mreži, neka vaša djeca znaju da ste zainteresirani i za njihov virtualni život.
 • Povremeno provjerite koje je adrese posjetilo vaše dijete, poštuje li dijete dogovore s vama. 
 • Mlađa djeca ne bi trebala posjećivati chat sobe, forume, Facebook i slična mjesta bez nadzora roditelja.
 • Kada ocijenite da je vaše dijete dovoljno sazrjelo da otvori FB profi, pomognite mu, zajednički ga otvorite i barem za početak podesite nivo privatnosti na maksimalni.
 • Povremeno utipkajte ime svoga djeteta u Google da vidite pojavljuje li se i na kakvim stranicama.
 • Saznajte lozinke korisničkih računa kojima se služi vaše dijete (e-mail, chat, blog i sl.). Uvjerite se da nisu prejednostavne npr. “1234” kako biste spriječili da se drugi koriste njegovim korisničkim profilom.
 • Naučite dijete da su pravila lijepog ponašanja na Internetu ista ili su slična onima u stvarnom životu.
 • Napravite svom djetetu novi korisnički račun na računalu i ograničite funkcije, a na Vaš korisnički račun stavite lozinku.

ZAŠTITITE PRIVATNOST NA FACEBOOKU

 • brošura CERT-a  (Nacionalnog središta za računalnu sigurnost)

SIGURNIJE NA INTERNETU

 • brošura CERT-a  (Nacionalnog središta za računalnu sigurnost)
 • kako  prepoznati prevare, zaštititi računalo i sačuvati podatke od krađe ilii gubitka

 

​Nacionalna kampanja - Sigurniji internet za djecu i mlade

Ovogodišnja tema Dana sigurnijeg interneta "Stvorimo bolji internet zajedno" ukazuje na našu zajedničku odgovornost u poticanju pozitivnih i uklanjanju negativnih strana interneta. Stvarati bolji internet znači poticati tvrtke i institucije da stvaraju pozitivne, kvalitetne, djeci primjerene online sadržaje, štite osobne podatke te intenzivno rade na sprječavanju negativnih, nasilnih sadržaja te govora mržnje.

Tim projekta petzanet.HR aktivno se uključio stvaranje boljeg interneta i podizanja razine svijesti djece, roditelja, učitelja i lokalne zajednice o važnosti primjerenog, odgovornog i sigurnog korištenja interneta i mobilnih tehnologija. Aktivnosti će se odvijati u školama partnerima na projektu, javnim institucijama te u Hrvatskom saboru.

 

preskoči na navigaciju