preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sesvetska Sela

Login

Pomoć oko tableta

U prilogu su upute za pristup virtualnim učionicama i pomoć oko tableta. U virtualnim učionicama vrijede pravila kućnog reda Škole. Svaka zlouporaba će biti sankcionirana. U prilogu se nalazi uputa za učenike - pravila ponašanja.

http://skolazazivot.hr/ucitelji/

Office 365

 Aktivacija portal.office.com

Priloženi dokumenti:
podesavanje SIM postavki.pdf

Školska himna


Školska himna

Tekst: Olgica Pavičić-Čović, prof hrv. jezika
Glazba: Gordana Vojnović, prof. glaz. kulture

U Letničkoj ulici
Baš na broju pet
Sakrila se naša škola
Cijeli mali svijet.

Narančasti prozori
Što joj radost daju
Od čistoće blistaju
Sve je k'o u raju.

Tu se prva slova pišu
Tu sva djeca crtež rišu
Tu se dijeli, tu se množi (ritt.)
Tu se svako srce složi

Pripjev:
NEK' NAM SRCE BUDE PUNO
NEK' NAM ZNANJE UVIJEK CVJETA
NEK' PUTEVI SVI TE VODE
DO NAJDRAŽE ŠKOLE SVIJETA. 2X

Coda:
Nek' putevi svi te vode
Do najdraže škole svijeta.

Raspored zvona
 JUTARNJA SMJENA
sat početak kraj
1.  8:00 8:40
2.  8:45 9:25
3.  9:40 10:20
UŽINA 10:20 10:35
4. 10:35 11:15
5. 11:20 12:00
 6.  12:05 12:45
POPODNEVNA SMJENA
sat početak kraj
1. 14:00 14:40
2. 14:45 15:25
3. 15:40 16:20
UŽINA 16:20 16:35
4. 16:35 17:15
5. 17:20 18:00
6. 18:05 18:45
e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

 

 

Loomen

 

Škola za život

Projekt EU

eTwinning

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 3. 2019.

Ukupno: 97483
Ovaj mjesec: 5147
Ovaj tjedan: 971
Danas: 81
Oskar znanja 2018.

Rita Zonjić, učenica 8. razreda naše škole, i ove je godine osvojila Oskar znanja kao državna prvakinja u poznavanju hrvatskoga jezika 2018.

 

Klokan bez granica

 

Hour of Code

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

E-usmjeravanje

edu.hr

Portal Nikola Tesla

PLAVI TELEFON

 

 

Elektronički identitet

Središnji državni portal

Ponavljanje gradiva

Za učenike

Portal za učenike

Pitajte učitelja

Portal Učenici

Sigurniji internet

e-škola

Srce za djecu

Dana sigurnijeg interneta 2018.

Zahvaljujemo na velikom interesu za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 06.02.2018. Na ovom linku možete pogledati kartu s više od 284 organizacija uključenih u obilježavanje samog Dana! U privitku smo vam dostavili 2 vizuala koji možete slobodno koristit za objave na vašim stranicama i društvenim mrežama!

Posjetite Facebook event i označite "Dolazim" te ako imate prijatelje zainteresirane za događaj pozovite ih na prijavu. Facebook event: https://www.facebook.com/events/436810240068128/. Nastavite pratiti našu Facebook: https://www.facebook.com/csihrv/ i web stranicu www.csi.hr o najnovijim vijestima.

Internet kviz za djecu i mlade 06.02.

 • Nije potrebna prijava, samo posjet stranici www.dansigurnijeginterneta.org od 09:00 do 19:00 sati 06.02.2018. te ispunjavanje kviza
 • Savjetujemo da pribavite dopuštenja roditelja za sudjelovanje njihove djece u kvizu
 • Nagrade će biti dostavljene na adrese škola u tjednima nakon završetka kviza
 • Neslužbeni rezultati pobjednika će biti objavljeni na Facebook stranici Centra za sigurniji Internet OVDJE te službeni rezultati slijedeći dan na web stranici www.dansigurnijeginterneta.org

 

Edukacijski paket

Kao i prošle godine pripremili smo vam zanimljivi edukacijski paket s raznim materijalima kako bi vam olakšali organizaciju Dana. Molimo vas da pročitate upute koje se nalaze unutar paketa (Djeca i mladi/DSI Edukacijski paket) te slobodnim odabirom odaberete koje aktivnosti želite provesti. Sve materijale koje proizvedete možete dostaviti na mail naznačen u uputama. Molimo vas radi projektnih zadataka da po završetku obilježavanja ispunite upitnik o provedenim aktivnostima. Iznimno cijenimo vašu suradnju i aktivnost tijekom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta #DSI2018.

Edukacijski paket možete preuzeti na poveznicama u nastavku:

Ukoliko vam poveznice ne reagiraju možete preuzeti paket i sa stranice na http://csi.hr/p/materijali-i-savjeti Ovdje također možete pogledati i materijale od prošle godine!

Online predavanja za učitelje

Nakon prošlogodišnjih iskustava koje smo imali s predavanjima ove godine smo se odlučili za online verziju predavanja. Hvala svim učiteljima na odgovaranju na upitnik za najzanimljivije teme te očekujte u narednim danima i ostale video uratke za koje se nadam da će vam se svidjeti.

 • Prvi video je namjenjen podizanju svijesti te su ga izradili naši korisnici sa savjetima za sigurno korištenje interneta koji možete pronaći OVDJE.
 • Drugi video koji se dotiče teme Internet predatora i groominga pogledajte OVDJE.
 • Treći video progovara o Cyberbullyingu koji možete pronaći OVDJE.
 • Također pogledajte i video od prošle godine gdje naši Webdetektivi progovaraju o zanimljivim tema vezanim uz poznate Internet stranice OVDJE.
 • Savjetujemo da pogledate i ostale video uratke na našem službenom Youtube kanalu.
 • Također možete pročitati i zanimljiv članak o „selfitisu“ novom pojmu koji je zainteresirao brojne učitelje: http://csi.hr/p/selfitis

Tečaj Online Safety

Na sam Dan sigurnijeg interneta, 6. veljače započinje European Schoolnetov online tečaj Sigurnost na internetu (Online Safety), koji je besplatan i traje 6,5 tjedana.

Predlažemo vam da se uključite u tečaj.

Više informacija dostupno je na poveznici http://www.europeanschoolnetacademy.eu/en/web/online-safety-course-2nd-edition-

Dan sigurnijeg interneta 2018.

'SafetyNet - Bitka za sigurnost' - zaštita djece na internetu

Splitska policija prva u Hrvatskoj na lokalnoj razini i na moderan način može zaštititi djecu na internetu i društvenim mrežama. U toj gotovo revolucionarnoj odluci pomogli su im mladi programeri koji su izradili aplikaciju sigurne mreže "SafetyNet - Bitka za sigurnost" koji se nalazi na mrežnoj poveznici https://safetynet-kviz.skole.hr/izbornikkojom učenici i djeca kroz zabavu uče kako se zaštititi od opasnosti što vrebaju "na mreži".


Rezultat je to odlične suradnje s Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), Udruge mladih programera i gradom Splitom, no glavna nit vodilja bili su voditelj policijskog odjela prevencije Paško Ugrina i Ante Radoja te predsjednik Udruge mladih programera Marko Matijević.

Mladi programeri - inovatori izradili su aplikaciju za djecu u dobi od petog do osmog razreda. Glavni dio je kviz u kojem se sudionici natječu u znanju iz područja sigurnosti na internetu, potom su tu materijali za učenje, ali i sve o elektroničkom zlostavljanju, zloćudnim aplikacijama, društvenim mrežama i elektroničkoj pošti.

Osnovnoškolci se tako mogu upoznati s temama poput lozinki, sigurnosti bežičnih mreža te pročitati savjete kako sigurno komunicirati na internetu.

utori aplikacije u suradnji s policijom u jednom dijelu djecu informiraju o kažnjivom ponašanju na internetu navodeći pritom kazne koje su predviđene za takva kaznena djela. Uz to ih upućuju i u način prijavljivanja nedjela i važnost povjeravanja roditeljima.


Sve osnovne škole u Splitu već su dobile informativni materijal i velike letke koje financira Vijeće za prevenciju te se na svim stranicama osnovnih škola nalazi aplikacija "SafetyNet - Bitka za sigurnost. Od rujna policija ima namjeru projekt proširiti i na županiju, točnije na osnovne škole u Zagori.

Projekt je ugledao svjetlo dana zahvaljujući entuzijazmu volontera, studenata i djelatnika FESB-a među kojima su Marko Matijević, Ivan Mršić, Nataša Munitić, Stipe Radić, Marko Roje i Lada Sartori. Sustav je pušten prije nekoliko dana, a sve kako bi se dobila povratna poruka od djece kako su to prihvatili.

Za sada djeca o tome govore samo u superlativima. Ja sam stalno u kontaktu sa školama, gradom i FESB-om i mogu reći da su svi podjednako zadovoljni projektom. Ovo je model rada, komunikacije, prenošenja poruka i prevencije koju od nas očekuju današnje generacije djece. Isto tako ovaj projekt služi da se razbije tamna brojka, kazao je Ante Radoja dodavši da djeca na internetu mogu počiniti vrlo teška kaznena djela, ali i postati žrtve.

Nova inačica brošure "Zaštitite privatnost na Facebooku"

Ukoliko još uvijek niste saznali sve informacije o opasnostima kojima se izlažete prilikom postavljanja osobnih podataka i sadržaja na najpopularniju društvenu mrežu i ako niste sigurni kako podestiti svoj profil na Facebooku tako da pritom sačuvate privatnost, svakako vam preporučujemo novu inačiču brošure Nacionalnog CERT-a "Zaštitite privatnost na Facebooku".

Facebook često uvodi promjene u svojem sustavu upravljanja postavkama privatnosti, stoga je važno stalno biti informiran o najnovijim promjenama.

Nacionalni CERT ovu brošuru izdaje od 2011. godine i do danas je preuzeta više od 33 000 puta. Brošura je tiskana i distribuirana i kao poseban prilog u suradnji s jednim vodećim nacionalnim dnevnim novinama u nakladi od 100 000 primjeraka.

Nova inačica brošure dostupna je na web stranicama CARNetovog Nacionalnog CERT-a na adresi http://www.cert.hr/dokumenti/zastitite_privatnost_na_facebooku, a direktno je možete preuzeti OVDJE.

Izvor: http://www.carnet.hr/novosti/novosti?news_id=3261

 

Nacionalna kampanja Sigurniji internet

Poziv za učenike Izložba multimedijskih radova

Pozivamo sve učenike osnovnih i srednjih škola te predškolskih ustanova Republike Hrvatske da se sudjelovanjem u izložbi multimedijskih učeničkih radova aktivno uključe u nacionalnu kampanju Sigurniji internet za djecu i mlade kako bi svoje vršnjake upozorili na moguće opasnosti na internetu i dali im savjete kako ih izbjeći.
Tema rada Ovogodišnja tema je "Stvorimo bolji internet zajedno". Sadržajem rada učenici vršnjake trebaju obrazovati i savjetovati kako se primjereno, odgovorno i sigurno ponašati na internetu. Rok za predaju rada Rok za predaju radova je 10. ožujak 2014. Oblik rada • Videoisječak ili animacija u trajanju najviše 3 minute; fotografija, crtež ili poster (slikovni JPG format); ostali digitalni i interaktivni oblici (igre, aplikacije, animacije, prezentacije, crteži, stripovi,....)

 

 • Radovi trebaju biti objavljeni na nekom od servisa za dijeljenje sadržaja (YouTube, SlideShare, školski web i slično) Sadržaj rada
 • Mora biti gramatički i pravopisno korektan.
 • Ne smije sadržavati direktno kopirane dijelove tuđih radova, osim u slučaju citata.
 • Ne smije sadržavati uvredljive dijelove ni poruke mržnje.
 • Mora sadržavati popis korištene literature s referencama Autorska prava
 • Autori rada u potpunosti odgovaraju za sadržaje koje su koristili u svom radu (glazba, fotografije, tekstovi i slično) te možebitno kršenje tuđih autorskih prava.
 • Radovi se predaju uz Creative Commons dozvolu Imenovanje – Bez prerada http://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/deed.hr
 • Autori radova dozvoljavaju uredništvu objavljivanje radova na portalu ucitelji.hr, u digitalnom časopisu Pogled kroz prozor te na pripadajućim YouTube i SlideShare kanalima za videozapise i prezentacije.

Sva prava zadržavaju autori rada. Uredništvo portala ucitelji.hr ne traži isključiva prava za objavljivanje radova. Predaja radova korištenjem galerije na ucitelji.hr (bit će dostupna od 20. veljače)

Radovi prije predaje trebaju biti objavljeni na nekom od servisa za dijeljenje sadržaja (YouTube, SlideShare i slično) ili na školskim mrežnim stranicama.

 • Samo se slikovne JPG datoteke i videozapisi s YouTubea mogu predati direktno u galeriju
 • Svi ostali oblici radova će se predavati pomoću poveznica na mjesto gdje su objavljeni
 • Prilikom predaje rada treba navesti njegov naslov i tekstualni opis

Detaljnije informacije možete pročitati na stranicama nacionalne kampanje „Sigurniji internet za djecu i mlade“ ucitelji.hr

Priloženi dokumenti:
Poziv za ucenike2014.pdf

5. veljače 2013. - DAN SIGURNIJEG INTERNETA

U Hrvatskoj i svijetu danas se obilježava Dan sigurnijeg interneta. Obilježili smo ga i mi u našoj školi prigodnim radionicama. Učenici petih razreda izrađivali su strip i postere, učenici šestih razreda film i glogstere, sedmih razreda prezentacije, a učenici osmih razreda kvizove znanja na temu Sigurnost na internetu, prava i odgovornosti.

 

Dan sigurnijeg Interneta

Hrvatska po mnogo čemu ne zauzima prvo mjesto u svijetu ali zato u sigurnosti djece i odraslih na internetu zasigurno prednjačimo. Već nekoliko godina se ovoj temi u našoj državi posvećuje iznimna pažnja. Prošle se godine nacionalnoj kampanji odazvao se velik broj učitelja, nastavnika i učenika čiji su radovi predstavljeni na multimedijskoj izložbi i u metodičkom priručniku „Kako poučavati djecu o sigurnijem, primjerenijem i odgovornijem ponašanju na internetu“. U razne vrste aktivnosti je izravno bilo uključeno oko 5 000 sudionika, a neizravno preko 50 000. Zbog tih je aktivnosti udruga Suradnici u učenju proglašena za najbolji Safer Internet Committee između 99 zemalja. Na portalu ucitelji.hr možete pročitati više o dosadašnjim obilježavanjima Dana sigurnijeg interneta

U našoj ćemo školi  opet, ovih dana, ali i tokom školske godine, dijelom online a dijelom u izravnom razgovoru, unaprijediti učenička znanja po ovom pitanju.

http://ucitelji.hr/ (u sredini stranice nekoliko odličnih eduk. interaktivnih igrica)

https://security.carnet.hr/vise-o-sigurnosti/savjeti/

http://www.cert.hr/

http://www.cert.hr/node/19820 (moderni malver na facebooku)

http://www.cert.hr/dokumenti/zastitite_privatnost_na_facebooku

http://www.slideshare.net/drakic/sigurnost-na-internetu3

http://pogledkrozprozor.wordpress.com/2013/01/31/dan-sigurnijeg-interneta-2013/

http://pogledkrozprozor.wordpress.com/2012/04/29/drutveno-umrezavanje-upute-za-profesionalce/  (kako oblikovati osobne i profesionalne mrežne profile i sl.).

 

Zaštitite privatnost na Facebooku

Čovjekova želja za druženjem pronalazi uvijek nove načine interakcije koji, u sprezi s brzim razvojem novih tehnologija, definiraju društvenost na posve novi način. Facebook je najpopularnija društvena mreža i trenutno broji više od pola milijarde korisnika. Autori Facebooka kažu da je njihova misija učiniti svijet otvorenijim i povezanijim te su na početku razvoja mreže brigu vodili isključivo o rastu broja korisnika, zanemarivši pritom sigurnosne aspekte. S rastom mreže, njezini korisnici dijele podatke s drugim stranama, pri čemu nisu svjesni da one uopće postoje te ne vode računa koliko i koje informacije zaista žele podijeliti sa drugima

 

Rizici

Dio informacija koje postavljamo na svoje profile na Fejsu, zlonamjernici ili  kriminalne skupine, mogu zloupotrijebiti. Neke od mogućih zlouporaba su:

 • uzrokovanje štete ugledu osobe 
 • zastrašivanje (tzv. cyber-bullying)
 • ucjenjivanje 
 • prepoznavanje pomoću lica (iz fotografija) radi nanošenja fizičke boli
 • krađa potpomognuta informacijama prikupljenih s mreže
 • krađa identiteta
 • lažno predstavljanje
 • uhođenje (uključujući industrijsku špijunažu)

U priloženim dokumentima saznajte više o opasnostima kojima se izlažete prilikom postavljanja osobnih podataka i sadržaja na najpopularniju društvenu mrežu te kako podesiti svoj profil na Facebooku tako da sačuvate privatnost

Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama

U sklopu projekta 'Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!' mladih iz udruge Medijska tvornica, koja ima za cilj povećati svijest u javnosti o nasilju koje se svakodnevno događa na Internetu, snimljen je i drugi spot koji se bavi tematikom nasilja na You Tubeu.'Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!' je viralna kampanja za osvješćivanje javnosti (prvenstveno djece i mladih) o nasilju na društvenim mrežama.

Nužna je edukacija i informiranje djece, mladih i roditelja te ostalih aktivnih djelatnika u odgojno-obrazovnim institucijama o nasilju koje je itekako prisutno na Internetu, točnije društvenim mrežama poput Facebooka ili You Tubea koje se nerijetko koriste kao instrument zlouporabe, objavljivanja i prikazivanja osobnih podataka u svrhu maltretiranja, ismijavanja ili zlostavljanja druge osobe.

"Na snimanju smo se jako dobro proveli. Izuzetno sam zadovoljna našim malim glumcima volonterima, Lea Polić, Marija Miletić i Andrej Novak uz Danielu Trbović zvijezde su novog spota naše kampanje kojom želimo upravo doprijeti do djece njihovog uzrasta. Očekujemo da će se spotovi, osim na Internetu, prikazati i na svim relevantnim televizijama kako bi što više ljudi moglo vidjeti našu poruku, educirati se i zaštiti svoju djecu u virtualnom svijetu", izjavila je Valerija Novak, voditeljica projekta i predsjednica udruge Medijska tvornica.

Internet i za tebe može biti opasno mjesto

Internet i za tebe  može biti opasno mjesto pa zato:

 • dopusti roditeljima da sudjeluju u tvojim online aktivnostima (roditelji te ne kontroliraju već štite!)

 • poštuj ograničenja koja ti roditelji daju kod korištenja interneta

 • stranac je stranac, bez obzira što ga ne susrećeš na ulici, pa nikada ne otkrivaj pojedinosti o sebi strancu s interneta (dovodiš se u opasnost jer će tada lako saznati tko si i gdje živiš)

 • nikada ne odaj svoj password, ime, prezime, ime i prezime roditelja, broj telefona, kućnu adresu, radno mjesto roditelja, naziv škole, broj kreditne kartice...

 • ne šalji svoje fotografije nepoznatoj osobi na internetu

 • ako želiš upoznati osobu koju si upoznao/la na internetu, povedi roditelje i nađite se s njom na javnom mjestu. Tako ćete svi biti sigurni.

 • nikada ne prihvaćaj besplatni poklon u zamjenu za adresu ili neku drugu informaciju bez dozvole roditelja.

 • nikada ne nastavljaj razgovor zbog kojeg se osjećaš nelagodno ili razgovor postaje previše osoban.

 • nikada ne odgovaraj na e-mail poruke koje su nepristojne ili se zbog njih osjećaš nelagodno.

Igraj „Fair play“ i zaštiti se

Ne šalji zlonamjerne sms ili e-mail poruke. Prije nego što klikneš „Pošalji" zapitaj se kako bi se ti osjećao da primiš tu poruku.

Pozorno pročitaj sms i e-mail poruku prije negoli je proslijediš dalje. Nemoj prosljeđivati poruke koje vrijeđaju i uznemiruju druge. Nemoj se uključivati u ankete, rasprave i chatove koji nekog izruguju, ocrnjuju ili ogovaraju.

Ne snimaj i ne prosljeđuj fotografije i snimke koje mogu druge dovesti u neugodnu situaciju, osramotiti ih ili izložiti ismijavanju i vrijeđanju drugih.

Zaštiti sebe lozinkom i pazi komu je daješ jer prijatelji u nekom trenutku mogu postati neprijatelji.

Ne navodi osobne informacije, brojeve telefona i mobitela, adresu na kojoj živiš, ime škole u koju ideš, mjesta kamo izlaziš osobama koje ne poznaješ uživo. Kad pišeš o sebi, piši što općenitije. Sve što napišeš i objaviš u sms poruci ili na internetu postaje javno i dostupno velikom broju ljudi i više ne možeš kontrolirati kako će drugi iskoristiti tvoje podatke.

Ne šalji i ne objavljuj svoje fotografije i fotografije svojih prijatelja putem mobitela i interneta. Jednom kada pošalješ ili objaviš fotografiju, nad njom više nemaš kontrolu, ne znaš što se dalje s njom događa. Uz malo vještine i s osnovnim grafičkim programima moguće su razne fotomontaže.

Ne stavljaj na internet ništa što ne bi volio da vide tvoji prijatelji i poznanici, čak ni u e-mailu ili sms poruci.

Možda ćeš, surfajući internetom, naići na stranice koje će te uznemiriti svojim nasilnim ili seksualiziranim sadržajem. Popričaj sa osobom kojoj vjeruješ i sjeti se da imaš mogućnost policiji prijaviti stranice takvog sadržaja i da one mogu biti ukinute.

Ako ti netko pošalje zlonamjernu ili prijeteću poruku mobitelom ili e-mailom, nemoj odgovoriti, ali je nemoj ni brisati( ta poruka može biti dokaz na policiji). Pokaži je odrasloj osobi kojoj vjeruješ.

Neki odrasli i vršnjaci lažno se predstavljaju i pretvaraju da su prijatelji jer ih zanimaju slike seksualnog sadržaja ili imaju seksualne želje i namjere. Upravo radi toga budi na oprezu, ne samo s informacijama i fotografijama koje dijeliš, nego i prilikom upoznavanja s „on-line" prijateljima. Podsjeti se da je sve ono što znaš o tom "prijatelju" samo ono što ti je ta osoba rekla te da ništa od toga ne mora biti istina.

Ako želiš uživo upoznati „on-line" prijatelja, dogovori prvi susret na javnome mjestu, gdje ima dosta ljudi. Ne nalazi se nasamo s njim, već povedi nekoliko prijatelja i prijateljica ili odraslu osobu kojoj vjeruješ.

Pomozi djeci koja doživljavaju zlostavljanje putem sms-poruka i interneta tako da im jasno kažeš da nije u redu to što im se događa i da vidiš da im je teško. Nemoj prikrivati nasilje i odmah obavijesti odrasle o tome što se događa.

Prije nego što napišeš poruku, priču ili objaviš fotografiju, zapitaj se hoćeš li time nekoga povrijediti. Nemoj činiti drugima ono što ne želiš da drugi čine tebi.

Čuvaj sebe i druge! Sve što vrijedi za čuvanje podataka o tebi, vrijedi i za čuvanje tuđih.

Izvor: http://www.hrabritelefon.hr

Copyright by Centar za nestalu i zlostavljanu djecu ©2008

 

Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!

U srijedu je službeno počela nova inicijativa mladih iz udruge Medijska tvornica, koja ima za cilj povećati svijest u javnosti o nasilju koje se svakodnevno događa na Internetu.

"Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!" je viralna kampanja za osvješćivanje javnosti (prvenstveno djece i mladih) o nasilju na društvenim mrežama.

"Nužna je edukacija i informiranje djece, mladih i roditelja te ostalih aktivnih djelatnika u odgojno-obrazovnim institucijama o nasilju koje je itekako prisutno na Internetu, točnije društvenim mrežama poput Facebooka ili You Tubea koje se nerijetko koriste kao instrument zlouporabe, objavljivanja i prikazivanja osobnih podataka u svrhu maltretiranja, ismijavanja ili zlostavljanja druge osobe", stoji u priopćenju Medijske tvornice.

Glasnogovornica viralne kampanje u sklopu projekta “Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama!” je Daniela Trbović koja se pojavljuje u spotu, i sama je roditelj kojem je u interesu dobrobit i sigurnost vlastitog djeteta, stoga je odlučila podržati projekt i pozvati na nenasilnu komunikaciju u cilju veće zaštite djece i mladih na Internetu.

preskoči na navigaciju