preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sesvetska Sela

Login
Škola za život

Projekt EU

Školska himna

Školska himna

Tekst: Olgica Pavičić-Čović, prof hrv. jezika
Glazba: Gordana Vojnović, prof. glaz. kulture

U Letničkoj ulici
Baš na broju pet
Sakrila se naša škola
Cijeli mali svijet.


Narančasti prozori
Što joj radost daju
Od čistoće blistaju
Sve je k'o u raju.


Tu se prva slova pišu
Tu sva djeca crtež rišu
Tu se dijeli, tu se množi (ritt.)
Tu se svako srce složi


Pripjev:
NEK' NAM SRCE BUDE PUNO
NEK' NAM ZNANJE UVIJEK CVJETA
NEK' PUTEVI SVI TE VODE
DO NAJDRAŽE ŠKOLE SVIJETA. 2X


Coda:
Nek' putevi svi te vode
Do najdraže škole svijeta.

eTwinning

Raspored zvona
 JUTARNJA SMJENA
sat početak kraj
1.  8:00 8:45
2.  8:50 9:35
3.  9:45 10:30
UŽINA 10:30 10:40
4. 10:40 11:25
5. 11:30 12:15
 6.  12:20 13:05
POPODNEVNA SMJENA
sat početak kraj
1. 14:00 14:45
2. 14:50 15:35
3. 15:45 16:30
UŽINA 16:30 16:40
4. 16:40 17:25
5. 17:30 18:15
6. 18:20 19:05
Office 365

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 3. 2019.

Ukupno: 49644
Ovaj mjesec: 3727
Ovaj tjedan: 1413
Danas: 252
Oskar znanja 2018.

Rita Zonjić, učenica 8. razreda naše škole, i ove je godine osvojila Oskar znanja kao državna prvakinja u poznavanju hrvatskoga jezika 2018.

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

Idemo u srednju!

 

Klokan bez granica

 

Hour of Code

Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

E-usmjeravanje

edu.hr

Loomen

Portal Nikola Tesla

PLAVI TELEFON

RASPORED SATI
Priloženi dokumenti:
RASPORED SATI 2019 2020 13 2.xlsx

 

Elektronički identitet

Središnji državni portal

Ponavljanje gradiva

Za učenike

Portal za učenike

Pitajte učitelja

Portal Učenici

Sigurniji internet

e-škola

Srce za djecu

Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu - Idemo u srednju!

Pri prvoj prijavi potrebno je unijeti korisničko ime i lozinku dobivenu u osnovnoj školi nakon čega je moguće unijeti broj mobitela na kojega kandidat želi da mu bude dostavljen SMS s PIN-om. Nakon što zaprimi PIN, kandidat pri svakoj sljedećoj prijavi u sustav unosi korisničko ime, lozinku i PIN. Ukoliko PIN nije stigao SMS-om potrebno je ponovno pokušati unijeti broj mobitela. Po uspješnoj prijavi u sustav moguće je pregledati osobne podatke i ocjene, a nakon što se iz e-Matice prenesu i rezultati natjecanja, bit će moguće pregledati i te podatke. U slučaju nepravilnosti u podacima potrebno se javiti svom razredniku.

1. U svom pregledniku upisati stranicu upisi.hr.

2. S desne strane web stranice kliknuti na “Prijava”.

3. Pojavit će se polja za unos korisničkih podataka.

Polja za unos korisničkih podataka

Unesi korisničko ime i lozinku iz AAI@EduHr sustava koju si dobio/la u školi. Ako se prijavljuješ po prvi put polje PIN ostavi prazno i klikni na “Prijavi se” nakon unosa korisničkog imena i lozinke. Zatim ćeš moći unijeti broj mobitela na koji će ti biti poslan PIN.

Ako si izgubio/la korisničko ime ili lozinku, javi se administratoru imenika u svojoj školi koji će ti ponovno dati podatke za prijavu.

4. Ako se prijavljuješ prvi put u idućem koraku pojavljuju se polja za unos broja mobitela. Unesi broj mobitela na koji želiš primiti SMS s PIN-om. Iz prvog padajućeg izbornika odaberi predbroj mobilnog operatera, a u iduće polje upiši ostatak broja mobitela (6 ili 7 znamenki). Nakon toga klikni na “Pošalji SMS”

Za prvu prijavu treba unijeti broj mobitela na koji će stići PIN broj.

Zatim trebaš još potvrditi da želiš da ti se SMS s PIN-om pošalje na uneseni broj mobitela klikom na “Potvrdi”.

Potvrda za slanje PIN-a

PIN ćeš dobiti u SMS poruci kroz nekoliko minuta. Ako PIN ne stigne na tvoj mobitel u roku od nekoliko minuta, nemoj slati poruku OPET, jer je moguće da je broj mobitela pogrešno unesen. U tom slučaju prijavi se u sustav bez PIN-a (upiši samo korisničko ime i lozinku iz AAI@EduHr sustava) i nakon prijave upiši ispravan broj mobitela. Ako ne primiš SMS s PIN-om ni nakon nekoliko pokušaja unosa broja mobitela, potraži pomoć pozivom na broj 01 6661 500 ili mailom na helpdesk@skole.hr.

Kandidati izvan obrazovnog sustava Republike Hrvatske trebaju ispuniti registracijski obrazac i poslati ga Središnjem prijavnom uredu koji će ih registrirati u sustavu, dodijeliti im korisničke podatke za prijavu i unijeti sve potrebne podatke sa zaprimljenih dokumenata.

Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednju školu možete pronaći u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole – Idemo u srednju!“ te je od iznimne važnosti da je svi kandidati pročitaju.

Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole
4. svibnja 2015.

Na temelju odredbi članka 22., st. 8. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj škole (Narodne novine, br. 87/2008, 86/2009, 92/2010, 105/2010, 90/2011, 16/2012, 86/2012, 94/2013 i 152/2014), ministar znanosti, obrazovanja i sporta donosi Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole. Pravilnikom se utvrđuju zajednički, posebni i dodatni elementi i kriteriji za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole. 
  
Važnije promjene obuhvaćene ovim Pravilnikom su: 

 • U općim odredbama određeno je za kandidate starije od 18 godina mogućnost upisa uz odobrenje ministarstva nadležnog za obrazovanje. Elementi i kriteriji propisani ovim Pravilnikom koriste se i za upis u međunarodne programe. Također, određeno je kako se prilikom prijave programa obrazovanja može odabrati učenje 1. stranog jezika kojeg kandidat nije učio u osnovnoj školi, ali uz uvjet da je na provjeri znanja utvrđena mogućnost učenja tog stranog jezika za 1. strani jezik.  Provjeru znanja iz tog stranoga jezika kandidat polaže u jednoj školi i rezultati provjere vrijede za prijavu u druge škole koje uvjetuju znanje istog stranog jezika; 
   
 • Srednje škole mogu, uz ishođenu suglasnost Ministarstva, provoditi provjere posebnih znanja iz nastavnih predmeta posebno važnih za upis kandidata u pojedini program obrazovanja. Ova provjera znanja nije eliminacijska. Ova odredba stupa na snagu u trenutku započinjanja postupaka za upis u šk. god. 2016./2017. 
   
 • Kod vrednovanja rezultata kandidata, postignutih na natjecanjima iz znanja, dodatno se nagrađuje i potiče izvrsnost te je povećan broj bodova i dodatno se vrednuje sudjelovanje na državnim i međunarodnim natjecanjima; 
   
 • Za programe obrazovanja u trajanju od najmanje četiri godine, škola može utvrditi minimalni broj bodova potrebnih za prijavu kandidata za upis u pojedini program obrazovanja, ako ima potrebu za istim, radi održavanja standarda kvalitete i sl.; 
   
 • Jasnije su propisane odredbe vrednovanja uspjeha kandidata s teškoćama u razvoju za koje se formiraju zasebne ljestvice poretka, a na temelju ukupnog broja bodova utvrđenog tijekom postupka vrednovanja i sukladno Državnom pedagoškom standardu srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja (Narodne novine, broj 63/08 i 90/10);

DOKUMENTI

Izvor: http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=13777&sec=1933

Upisi u srednju školu

Informacije o upisu u srednje škole                                 

Gimnazije se dijele na opće, jezične, klasične, prirodoslovno-matematičke i prirodoslovne. Kao općeobrazovna škola gimnazija je prijelazni stupanj k profesionalnom osposobljavanju u višim i visokim školama te fakultetima, tj. ona ne osposobljava učenika za neko posebno zanimanje već ga uglavnom usmjerava na daljnje školovanje. Za sve gimnazije se boduju opći uspjeh i uzorno vladanje u 7. i 8. razredu.

Opća gimnazija podrazumijeva uravnotežen odnos svih općeobrazovnih nastavnih predmeta, a od drugog razreda izborna nastava je obvezni dio nastavnog plana i programa. Predmeti koji se boduju su hrvatski jezik, matematika, strani jezik, povijest i zemljopis. Bodovni prag je 52 boda.

Jezična gimnazija sadrži povećan broj sati učenja stranih jezika, dok u trećem i četvrtom razredu umjesto jednog od prirodoslovnih predmeta (biologija, kemija, fizika) učenici mogu birati povećane programe stranih jezika. Predmeti koji se boduju su hrvatski jezik, matematika, strani jezik, povijest i zemljopis. Bodovni prag je 52 boda.

Klasična gimnazija podrazumijeva učenje latinskog i grčkog tijekom sve četiri godine tri sata tjedno. Predmeti koji se boduju su hrvatski jezik, matematika, strani jezik, povijest i zemljopis. Bodovni prag je 52 boda.

Prirodoslovno-matematička gimnazija sadrži veći fond sati matematike, fizike i informatike tijekom sve četiri godine obrazovanja, a učenicima pruža mogućnost izbora proširenog programa matematike i informatike umjesto drugog stranog jezika. Predmeti koji se boduju su hrvatski jezik, matematika, strani jezik, fizika i biologija. Za upis u prvi razred bodovni je prag 55, a za kategorizirane športaše 50 bodova. Potvrde o kategorizaciji športaša izdaje Hrvatski olimpijski odbor ili Hrvatski nacionalni športski savez. 

Prirodoslovna gimnazija temelji se na uravnoteženom odnosu matematike, kemije, fizike i biologije s posebnim naglaskom na laboratorijskim vježbama, a u okviru izbornog dijela programa učenici se mogu odlučiti za učenje drugog stranog jezika ili osnova ekologije. Predmeti koji se boduju su hrvatski jezik, matematika, strani jezik, biologija i kemija. Bodovni prag je 54 boda.

Zrakoplovna škola Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici je po svome odgojno- obrazovnom programu jedinstvena i prepoznatljiva. Učenici se upisuju u tri smjera obrazovanja: zrakoplovni prometnik (ZP), zrakoplovni tehničar IRE (instrumenti, radio i elektrooprema) i zrakoplovni tehničar ZIM (zrakoplov i motor) koji obuhvaćaju tehničke i operativne vidove zrakoplovstva. Boduju se opći uspjeh i uzorno vladanje u 7. i 8. razredu. Predmeti koji se boduju su hrvatski jezik, matematika, engleski jezik, fizika, zemljopis(ZP smjer) ili tehnička kultura.

(IRE i ZIM smjer). Bodovni prag je 46 bodova.

Škola za cestovni promet nudi tri smjera:

1.     Tehničar cestovnog prometa

Predmeti koji se boduju su hrvatski jezik, matematika, strani jezik, fizika, tehnička

kultura. Bodovni prag je 38 bodova. Poseban uvjet: liječnička potvrda o nepostojanju kontraindikacija za prometnu struku (izdaje ju Služba za Medicinu rada).

2.     Tehničar za logistiku i špediciju

Predmeti koji se boduju su hrvatski jezik, matematika, strani jezik, fizika, zemljopis. Bodovni prag je 38 bodova.

3.      Vozač motornog vozila (trogodišnji strukovni program)

Predmeti koji se boduju su hrvatski jezik, matematika, strani jezik, fizika, tehnička kultura. Nema bodovnog praga.

Strukovne škole su tehničke, industrijske i obrtničke. Trajanje obrazovanja u strukovnim školama ovisi o vrsti nastavnog plana i programa. Može trajati od 1-4 godine. Učenici u strukovnim programima obrazovanja koji traju najmanje četiri godine mogu polagati i ispite državne mature koji im omogućuju nastavak školovanja na visokoškolskoj razini. 

računalni tehničar za strojarstvo, tehničar za mehatroniku, obrađivać na CNC strojevima,

 

preskoči na navigaciju