preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sesvetska Sela

Login


Školska himna

Tekst: Olgica Pavičić-Čović, prof hrv. jezika
Glazba: Gordana Vojnović, prof. glaz. kulture

U Letničkoj ulici
Baš na broju pet
Sakrila se naša škola
Cijeli mali svijet.

Narančasti prozori
Što joj radost daju
Od čistoće blistaju
Sve je k'o u raju.

Tu se prva slova pišu
Tu sva djeca crtež rišu
Tu se dijeli, tu se množi (ritt.)
Tu se svako srce složi

Pripjev:
NEK' NAM SRCE BUDE PUNO
NEK' NAM ZNANJE UVIJEK CVJETA
NEK' PUTEVI SVI TE VODE
DO NAJDRAŽE ŠKOLE SVIJETA. 2X

Coda:
Nek' putevi svi te vode
Do najdraže škole svijeta.

Budite internet genijalci

UPUTE ZA INTERLAND

Informatička radionica za Dan škole - kodiranje

Kodiraj sportsku igru

Tečajevi kodiranja

 

 Aktivacija  office365.skole.hr

Vikendom u sportske dvorane

Priloženi dokumenti:
Raspored.pdf

Kodiranje za početnike

Kodiranje za učenike RN

 

 

Pitanja i odgovori
https://installer.eduroam.hr/faq.php

Ostali operacijski sustavi
https://cat.eduroam.org/?idp=6883

Priloženi dokumenti:
WIN10 upute.pdf

Tražilica
BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID

Priloženi su brošure BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID i letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju.

Brošura Državne uprave za zaštitu i spašavanje
Pomoć oko tableta

U prilogu su upute za pristup virtualnim učionicama i pomoć oko tableta. U virtualnim učionicama vrijede pravila kućnog reda Škole. Svaka zlouporaba će biti sankcionirana. U prilogu se nalazi uputa za učenike - pravila ponašanja.

http://skolazazivot.hr/ucitelji/

Raspored zvona
 JUTARNJA SMJENA
sat početak kraj
1.  8:00 8:45
2.  8:50 9:35
3.  9:45 10:30
UŽINA 10:30 10:40
4. 10:40 11:25
5. 11:30 12:15
 6.  12:20 13:05
POPODNEVNA SMJENA
sat početak kraj
1. 14:00 14:45
2. 14:50 15:35
3. 15:45 16:30
UŽINA 16:30 16:40
4. 16:40 17:25
5. 17:30 18:15
6. 18:20 19:05

e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

 

Loomen

 

Škola za život

Projekt EU

eTwinning

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 3. 2019.

Ukupno: 210481
Ovaj mjesec: 1859
Ovaj tjedan: 298
Danas: 50
Oskar znanja 2018.

Rita Zonjić, učenica 8. razreda naše škole, i ove je godine osvojila Oskar znanja kao državna prvakinja u poznavanju hrvatskoga jezika 2018.

 

Klokan bez granica

 

Hour of Code

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

E-usmjeravanje

edu.hr

Portal Nikola Tesla

PLAVI TELEFON

 

Elektronički identitet

Središnji državni portal

Ponavljanje gradiva

Za učenike

Portal za učenike

Pitajte učitelja

Portal Učenici

Sigurniji internet

e-škola

Srce za djecu

Zoom
Mentalne mape

https://www.ayoa.com/

Prikaz na 360 °

Stvarajte jedinstvena iskustva s interaktivnim slikama, videozapisima i medijima od 360 °

https://www.thinglink.com/

MindMeister - alat za izradu mentalnih mapa

Autor: Jelena Valčić, 19. listopada 2016 , 

Izvor: http://e-laboratorij.carnet.hr/mindmeister-alat-izradu-mentalnih-mapa/

MindMeister je web alat namijenjen izradi mentalnih mapa. Dostupan je putem preglednika (najnovije varijante Google Chromea, Firefoxa, Safarija, Opera i Internet Explorera), dodatka za Google Chrome preglednik i mobilne aplikacije (iOS i Android). U ponudi je nekoliko varijanti korisničkih računa i besplatni oblik koji omogućava izradu tri mentalne mape, mogućnost izvoza u tekstualni ili MindMeister format i uvoz nekoliko formata (tekstualni, Freemind, XMind, MindMeister i MindManager). Omogućuje također dijeljenje mentalnih mapa, korištenje ikona, stilova i okvira, mijenjanje boja i stilova teksta, dodavanje bilješki, poveznica i zadataka, pristup mobilnim aplikacijama i sučelje za prezentiranje. Registracija je omogućena klasičnim načinom (e-mail i zaporka) i pomoću Google, Facebook, Office356, Twitter, Google Apps, Bloggerplate i Unilogin korisničkog računa.

Sučelje je za izradu mentalnih mapa jednostavno i intuitivno. S desne se strane sučelja nalazi alatna traka sa svim dostupnim funkcionalnostima koje se mogu koristiti za vrijeme izrade mape. Osnovne su mogućnosti uređivanja teksta u čvorovima: veličina teksta (tri veličine), kurziv i podebljanje teksta i mijenjanje boje. Za pojedini je čvor moguće mijenjati pozadinsku boju i okvir. Po potrebi omogućeno je definiranje i vlastitih stilova za čvorove. Postoji mogućnost dodavanja raznih ikona na čvorove kako bi se stvorio njihov poseban značaj i skrenula pozornost. Čvorovi mogu sadržavati slike koje se mogu postaviti s weba, vlastitog računala, crtanjem ili pretraživanjem galerije slika. Bitno je usmjeriti pozornost na činjenicu kako u besplatnoj varijanti korisničkog računa nije dostupna mogućnost učitavanja slike s vlastitog računala nije. Ukoliko je odabrano učitavanje slike s weba, pretraga je moguća putem Google tražilice (dostupno u plaćenoj verziji korisničkog računa), servisa Icon Finder unutar alata ili unošenjem poveznice slike. Postoji mogućnost dodavanja video materijala pretraživanjem servisa kao što je Youtube, Vimeo ili Dailymotion, ali i dodavanjem poveznice nekog video materijala. Na svaki se čvor može dodati: web poveznica, datoteka (dostupna u plaćenoj verziji), bilješka (osnovno formatiranje teksta, poveznica i slika), zadatak odnosno “task” za koji se može definirati vremenski period, krajnji rok, prioritet i postotak završenosti i korisnik koji je zadužen za taj zadatak..

Izrada je čvorova jednostavna. Mogu se koristiti integrirane funkcionalnosti i kratice na tipkovnici za brzu izradu. Postoji također korisna funkcionalnost dodavanja veza između čvorova koji se ne nalaze pod istom granom, ali međusobno su povezani ili ovisni. Za jednostavnije upravljanje mentalnom mapom dostupna je i funkcionalnost verzioniranja kako bi se po potrebi mogli vratiti na neku od prethodnih varijanti i mogućnost isticanja tema (čvorova) kako bi jednostanije vidjeli u koje je vrijeme tema nastala. Nedostatak je funkcionalnosti što vraćanje na prethodnu varijantu nije omogućeno u besplatnoj varijanti, ali je omogućen pregled nastalih promjena i korisnik se može prema tome orijentirati i uređivati svoju mentalnu mapu. Funkcionalnost prezentiranja omogućuje definiranje redoslijeda pojedinih čvorova kako bi se jednostavnije fokusiralo na bitne dijelove mape za vrijeme prezentacije. Način prikaza prezentacije podsjeća na alat Prezi. Mentalne se mape mogu podijeliti poveznicom, na nekim od društvenih mreža (Facebook, Google, Twitter), objavom ili pozivom putem e-mail adrese/korisničkog imena. Kod npr. Google dokumenata moguće je odrediti postavke dijeljenja. Moguće je odabrati između načina objave (javno, podijeljeno i privatno), prava pristupa (pregled ili uređivanje) i mogućnosti imaju li korisnici kojima je podijeljena mapa pravo samostalno podijeliti mapu s drugim korisnicima. Ovakav pristup odličan je način za ostvarivanje suradnje budući da osnovni korisnički račun nema mogućnost izrade timova.

MindMeister tutorial

preskoči na navigaciju