Aktivacija usluge Microsoft365 moguća je putem novog self-care portala na sljedećoj poveznici: info.carnet.hr
Aktivacija usluga moguća je putem novog self-care (CARNET info) portala na sljedećoj poveznici: info.carnet.hr
Korisnici koji su već aktivirali navedene usluge i dalje im mogu pristupati prijavom u sustav o365 putem stranice: portal.office.com.
Pitanja i odgovori
https://installer.eduroam.hr/faq.php
Ostali operacijski sustavi
https://cat.eduroam.org/?idp=6883
JUTARNJA SMJENA | ||
sat | početak | kraj |
1. | 8:00 | 8:45 |
2. | 8:50 | 9:35 |
3. | 9:45 | 10:30 |
UŽINA | 10:30 | 10:40 |
4. | 10:40 | 11:25 |
5. | 11:30 | 12:15 |
6. | 12:20 | 13:05 |
POPODNEVNA SMJENA | ||
sat | početak | kraj |
1. | 14:00 | 14:45 |
2. | 14:50 | 15:35 |
3. | 15:45 | 16:30 |
UŽINA | 16:30 | 16:40 |
4. | 16:40 | 17:25 |
5. | 17:30 | 18:15 |
6. | 18:20 | 19:05 |
U prilogu su upute za pristup virtualnim učionicama i pomoć oko tableta. U virtualnim učionicama vrijede pravila kućnog reda Škole. Svaka zlouporaba će biti sankcionirana. U prilogu se nalazi uputa za učenike - pravila ponašanja.
Rita Zonjić, učenica 8. razreda naše škole, i ove je godine osvojila Oskar znanja kao državna prvakinja u poznavanju hrvatskoga jezika 2018.
Učenici sedmog i osmog razreda su 24.ožujka 2018. u sklopu terenske nastave i vođeni krilaticom Znanost je slatka posjetili obiteljsku tvornicu čokolade Zotter kraj Graza.
Tvornica Zotter mladi je pogon, osnovao ga je 2007. godine Josef Zotter, čovjek s višegodišnjim iskustvom u kulinarstvu i slastičarstvu, a u vođenju tvrtke koja ima stotinjak zaposlenih pomaže mu cijela obitelj. U promotivnom filmu koji smo imali prilike vidjeti na početku naše ture saznajemo kako je tvornica orijentirana na isključivo ekološku proizvodnju svih sirovina, uključena u brojne međunarodne socijalne programe unapređenja života u regijama odakle se kakaovac dovozi na preradu u Austriju te nastoji uredno platiti tuđi rad i ne koristiti se dječjom radnom snagom.
Zanimljivost je u tome što prolazeći kroz tvornicu imate uvid u njen pogon, hodnici kojima su učenici hodali staklenim su stjenkama odvojeni od postrojenja no daju divan uvid i pogled na strojeve u radu. Buduću da je posjetiteljima bio dostupan i audio vodič za svaki dio postrojenja ponuđene su i dodatne informacije. Na ulazu su učenici dobili keramičku žlicu za kušanje čokoladnih smjesa; na prvoj izložbenoj postaji mogli su vidjeti, opipati pa čak i kušati suha zrna kakaovca, a na sljedećoj su i po prvi puta upotrijebiti keramičku žlicu te kušati tekuću masu od čistog kakaa, još uvijek bez ikakvih dodataka. Jako je gorka i uopće ne podsjeća na čokoladu. Na sljedećim postajama iz staklenih fontana na kušanje su nam se ponudili nizovi tekuće čokoladne smjese, s dodanim mlijekom, voćem i aromatičnim sastojcima te različitog postotka kakaa. Učenici su također imali prilike upoznati se i pomirisati sve začine koje se stavljaju u neke od stotinjak vrsta čokolada koje Zotter proizvodi, sami povlačenjem ručke odrezati komadić čokolade li uživati u raznovrsnim grickalicama koje uključuju i orašaste plodove i čokoladu.
Tvornicu okružuje predivan park sa brojnim životinjama od ljama do vijetnamskih svinja, pataka kao i „groblje čokolada“- prostor propalih ideja. Čitajući o kombinacijama koje su pokopane pitali smo se kako su uopće i zaživjele jer zaista tko bi uživao u čokoladi sa ketchupom i kikirikijem? ili čokoladi sa senfom?
Obilaskom smo mogli posvjedočiti kako tvornica nije tek puki proizvodni pogon već i itekako uspješno turističko odredište; uz naše učenike ovdje su čokoladu isprobavali brojni posjetitelji iz Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, azijskih zemalja.
U nastavku smo obišli i Graz te njegove prelijepe kutke i zakutke i fascinantnu povijest o kojoj više možete vidjeti i u fotogaleriji.