preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sesvetska Sela

Login
Oskar znanja 2018.

Rita Zonjić, učenica 8. razreda naše škole, i ove je godine osvojila Oskar znanja kao državna prvakinja u poznavanju hrvatskoga jezika 2018.

Projekt

Office 365

Školska himna

Školska himna

Tekst: Olgica Pavičić-Čović, prof hrv. jezika
Glazba: Gordana Vojnović, prof. glaz. kulture

U Letničkoj ulici
Baš na broju pet
Sakrila se naša škola
Cijeli mali svijet.


Narančasti prozori
Što joj radost daju
Od čistoće blistaju
Sve je k'o u raju.


Tu se prva slova pišu
Tu sva djeca crtež rišu
Tu se dijeli, tu se množi (ritt.)
Tu se svako srce složi


Pripjev:
NEK' NAM SRCE BUDE PUNO
NEK' NAM ZNANJE UVIJEK CVJETA
NEK' PUTEVI SVI TE VODE
DO NAJDRAŽE ŠKOLE SVIJETA. 2X


Finale:
Nek' putevi svi te vode
Do najdraže škole svijeta.

Raspored zvona
 JUTARNJA SMJENA
sat početak kraj
1.  8:00 8:45
2.  8:50 9:35
3.  9:45 10:30
UŽINA 10:30 10:40
4. 10:40 11:25
5. 11:30 12:15
 6.  12:20 13:05
POPODNEVNA SMJENA
sat početak kraj
1. 14:00 14:45
2. 14:50 15:35
3. 15:45 16:30
UŽINA 16:30 16:40
4. 16:40 17:25
5. 17:30 18:15
6. 18:20 19:05
e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

Idemo u srednju!

Klokan bez granica

 

Hour of Code

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

E-usmjeravanje

edu.hr

Loomen

Portal Nikola Tesla

PLAVI TELEFON

e-Dnevnik

e-Matica

MZOS

CARNet

e-Škole

Prometna učilica

Elektronički identitet

Središnji državni portal

Ponavljanje gradiva

Za učenike

Portal za učenike

Pitajte učitelja

Portal Učenici

EDU knjižara

eLektire

Sigurniji internet

e-škola

Srce za djecu

Stipendije

WEBINAR U SKLOPU KURIKULARNE REFORME: E-PORTFOLIO I NJEGOVE MOGUĆNOSTI

E-portfolio jedan je od alata koji je prepoznat kao važan u procesu unaprjeđenja kvalitete obrazovanja i pomaku prema modelu usmjerenom na učenika u središtu obrazovnoga procesa. Iako je prisutan već više od 20 godina, ispada da se stalno otkrivaju njegove kvalitete. Osim za osobni razvoj, nastavnici često koriste e-portfolio u nastavi. Pridružite nam se na webinaru i saznajte zašto bi e-portfolio bio koristan svakome od nas te kako ga primijeniti u nastavnome procesu. Webinar uživo moći će se pratiti u virtualnoj učionici MZO-a putem poveznice https://connect.carnet.hr/mzo. Snimka predavanja bit će dostupna svima zainteresiranima na posebnome kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Prijava na poveznici: https://ema.e-skole.hr/edukacija/510​

Deseti webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularna reforme

Sandra Kučina Softić, dipl. ing., održat će u srijedu, 7. ožujka 2018., u 15.00 satideseti webinar u sklopu kurikularne reforme.

Tema predavanja: E-portfolio i njegove mogućnosti

Webinar uživo moći će se pratiti u virtualnoj učionici MZO-a.

Snimka predavanja bit će dostupna svima zainteresiranima na posebnome kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Za dobivanje potvrda o sudjelovanju na webinaru potrebno je prijaviti se u sustav EMA.

O webinaru

E-portfolio jedan je od alata koji je prepoznat kao važan u procesu unaprjeđenja kvalitete obrazovanja i pomaku prema modelu usmjerenom na učenika u središtu obrazovnoga procesa. Iako je prisutan već više od 20 godina, ispada da se stalno otkrivaju njegove kvalitete. Osim za osobni razvoj, nastavnici često koriste e-portfolio u nastavi.

Pridružite nam se na webinaru i saznajte zašto bi e-portfolio bio koristan svakome od nas te kako ga primijeniti u nastavnome procesu.

Izvor: 

https://mzo.hr/hr/viii-webinar-edukacije-ucitelja-u-sklopu-kurikularne-reforme

EMA

POČETAK PRIMJENE EMA-E ZA ORGANIZACIJU NOVIH EDUKACIJA U OKVIRU PROJEKTA E-ŠKOLE

Prijave na novi krug edukacija koje uskoro započinju u okviru projekta e-Škole odvijat će se putem aplikacije za ogranizaciju edukacije EMA https://ema.e-skole.hr/edukacije.

Više o tome moći ćete saznati na informativnom webinaru zajednice praktičara koji će se održati u četvrtak, 15. veljače u 13 sati pa vas pozivamo da nam se pridružite u što većem broju.

Na webinaru će kolegica Barbara Kolarek govoriti o projektnim aktualnostima, a kolege Jurica Vratarić i Maja Quien upoznat će vas s novim krugom edukacija koji će se prijavljivati putem aplikacije za organizaciju edukacija EMA. Putem chata moći ćete postaviljati pitanja.

Za praćenje webinara nije potrebna prethodna prijava kroz EMA-u a webinaru možete pristupiti preko poveznice: https://connect.carnet.hr/e-Skole.

Nacionalni portal za učenje na daljinu "Nikola Tesla"

Nacionalni portal za učenje na daljinu "Nikola Tesla"

Nacionalni portal za učenje na daljinu „Nikola Tesla“ je sustav koji omogućava izvođenje nastave i učenje pomoću računala upotrebom digitalnih obrazovnih sadržaja. Za pristup portalu potreban je elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.

Na portalu se nalaze:

  • sadržaji iz matematike, fizike, biologije, kemije i engleskoga jezika za srednje škole

  • E - tečajevi programiranja za škole

  • ECDL moduli koji obuhvaćaju sadržaje potrebne za stjecanje diplome osnovne informatičke pismenosti

  • tečajevi o primjeni i upotrebi interneta i alatima za izradu sadržaja za internet

  • digitalni nastavni materijali nastali kroz projekt ICT Curricula.

Sadržaji iz matematike, fizike, biologije i kemije sastavljeni su od 145 lekcija po predmetu i obuhvaćaju cjelokupno gradivo tih predmeta u srednjoj školi, dok je engleski jezik podijeljen u dvije razine po 24 lekcije. Sadržaji se mogu koristiti za samostalno učenje (učenički sadržaji) ili u okviru nastave (nastavnički sadržaji). Lekcije su prikazane multimedijalno uz animirane primjere, audio-vizualne simulacije pokusa i eksperimenata, te  interaktivne elemente kako bi razumijevanje gradiva bilo zanimljivije i jednostavnije.
 

E-tečajevi programiranja za škole obuhvaćaju tri programska jezika Logo, C i Pascal i u potpunosti su usklađeni s Nastavnim planom i programom predmeta informatike/računalstva te se mogu primjenjivati u nastavi informatike temeljem suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja.

ECDL moduli služe za stjecanje osnovnih znanja o radu s računalom i obuhvaćaju obradu teksta, rad s proračunskim tablicama, rad s  bazama podataka, izradu prezentacija, te programe za komunikaciju putem Interneta. Svaki od modula opisuje programe koji se koriste na MS Windows i Linux platformi.

Tečajevi o primjeni i upotrebi Interneta obuhvaćaju osnove računalne sigurnosti, pretraživanje baza podataka i komunikaciju putem interneta. Tečajevi o alatima za izradu sadržaja za internet obuhvaćaju upoznavanje s programima za obradu slike, audio i video materijala, te izradu mrežnih stranica i upotrebu naprednih mrežnih tehnologija.

Tečaj o korištenju CARNET-ovog CMS-a (eng. Content Management System) za škole donosi praktična znanja o korištenju pojedinih mogućnosti CMS-a, sustava koji korisnicima pruža mogućnost jednostavnog postavljanja i ažuriranja mrežnih stranica škole putem mrežnih preglednika.

Aplikacija za organizaciju edukacija EMA

EMA - Education Management Application, aplikacija za organizaciju i praćenje edukacije izrađena u okviru pilot projekta e-Škole zamišljena je kao centralno mjesto za prijavu svih korisnika projekta na edukacije organizirane od strane Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNET, ali i svih korisnika iz osnovnoškolskog i srednjoškolskog sustava na edukacije za stručna usavršavanja koje su organizirane od strane Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO), Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO) ili od CARNET-a pomoću korisničkih podataka iz AAI@Edu.Hr sustava ili, ukoliko ih potencijalni korisnici ne posjeduju, korisničkim podacima dobivenim prilikom registracije u ovom sustavu. Nalazi se na poveznici https://ema.e-skole.hr/

O pilot projektu e-Škole

Puni naziv projekta jest «e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)», a nositelj je Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet. Projekt e-Škole dio je šireg programa e-Škole koji se provodi kroz više projekata informatizacije školskog sustava u razdoblju od 2015.-2022. godine. Opći cilj programa e-Škole pridonosi jačanju kapaciteta osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovnog sustava s ciljem osposobljavanja učenika za tržište rada, daljnje školovanje i cjeloživotno učenje. Više detalja o samom projektu možete pronaći na poveznici https://www.e-skole.hr.

CARNet LMS - Loomen

CARNetov sustav Loomen nalazi se na poveznici https://loomen.carnet.hr/. Za pristup koristite AAI@Edu.hr elektronički identitet koji upisujete preko slike u gornjem dijelu ekrana gdje piše: AAI@Edu.Hr Prijava.

NE UPISUJTE svoje korisničko ime iz AAI@Edu.Hr sustava u kućice s lijeve strane jer neće raditi.

Pomoć možete potražiti na e-mailu: loomen at carnet.hr.

Sustav MOOC

Na sustavu se održavaju masovni otvoreni tečajevi CARNeta i tečajevi u sklopu projekta e-Škole.

Nalazi se na poveznici https://mooc.carnet.hr/​

preskoči na navigaciju