preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sesvetska Sela

Login

Pomoć oko tableta

U prilogu su upute za pristup virtualnim učionicama i pomoć oko tableta. U virtualnim učionicama vrijede pravila kućnog reda Škole. Svaka zlouporaba će biti sankcionirana. U prilogu se nalazi uputa za učenike - pravila ponašanja.

http://skolazazivot.hr/ucitelji/

Office 365

 Aktivacija portal.office.com

Priloženi dokumenti:
podesavanje SIM postavki.pdf

Školska himna


Školska himna

Tekst: Olgica Pavičić-Čović, prof hrv. jezika
Glazba: Gordana Vojnović, prof. glaz. kulture

U Letničkoj ulici
Baš na broju pet
Sakrila se naša škola
Cijeli mali svijet.

Narančasti prozori
Što joj radost daju
Od čistoće blistaju
Sve je k'o u raju.

Tu se prva slova pišu
Tu sva djeca crtež rišu
Tu se dijeli, tu se množi (ritt.)
Tu se svako srce složi

Pripjev:
NEK' NAM SRCE BUDE PUNO
NEK' NAM ZNANJE UVIJEK CVJETA
NEK' PUTEVI SVI TE VODE
DO NAJDRAŽE ŠKOLE SVIJETA. 2X

Coda:
Nek' putevi svi te vode
Do najdraže škole svijeta.

Raspored zvona
 JUTARNJA SMJENA
sat početak kraj
1.  8:00 8:40
2.  8:45 9:25
3.  9:40 10:20
UŽINA 10:20 10:35
4. 10:35 11:15
5. 11:20 12:00
 6.  12:05 12:45
POPODNEVNA SMJENA
sat početak kraj
1. 14:00 14:40
2. 14:45 15:25
3. 15:40 16:20
UŽINA 16:20 16:35
4. 16:35 17:15
5. 17:20 18:00
6. 18:05 18:45
e-Dnevnik za učenike

e-Dnevnik za nastavnike

 

 

Loomen

 

Škola za život

Projekt EU

eTwinning

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 3. 2019.

Ukupno: 97476
Ovaj mjesec: 5140
Ovaj tjedan: 964
Danas: 74
Oskar znanja 2018.

Rita Zonjić, učenica 8. razreda naše škole, i ove je godine osvojila Oskar znanja kao državna prvakinja u poznavanju hrvatskoga jezika 2018.

 

Klokan bez granica

 

Hour of Code

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

E-usmjeravanje

edu.hr

Portal Nikola Tesla

PLAVI TELEFON

 

 

Elektronički identitet

Središnji državni portal

Ponavljanje gradiva

Za učenike

Portal za učenike

Pitajte učitelja

Portal Učenici

Sigurniji internet

e-škola

Srce za djecu

Pristup Internetu za pojedinačne korisnike

Na usluge pristupa Internetu pravo ostvaruju pojedinačni korisnici (učenici, nastavnici, studenti, profesori, znanstvenici i zaposlenici u ustanovama članicama CARNeta) koji imaju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr na temelju kojeg se obavlja proces autentikacije i autorizacije za korištenje usluge.

U skladu s trendovima CARNet je u suradnji s pružateljima internetskih usluga pojedinačnim korisnicima omogućio sljedeće usluge pristupa Internetu: Mobile / Vipme / Homebox CARNet, XCARNet/3DCARNet, MetroCARNet, DUO/TRIO.CARNet Plus, OKCARNet, O2CARNet, Tele2CARNet i Stick2CARNet.

Mobile / Vipme / Homebox CARNet

U skladu s trendovima i sve većom potrebom za mobilnošću korisnika CARNet je u suradnji s Vipnetom omogućio korisnicima nove metode pojedinačnog pristupa CARNet mreži - mobilan pristup mrežnim resursima čak i na mjestima gdje inače ne postoji standardan priključak na Internet.

CARNet korisnici se tako mogu putem Mobile CARNet usluge uključiti na podatkovne tarifne modele Vip mobilni Internet u sklopu svoje mjesečne pretplate.

Vipme CARNet je pak usluga bez mjesečne preplate (prepaid usluga) za jednostavan mobilni pristup Internetu i bez potpisivanja ugovora.

CARNet je u suradnji s Vipnetom omogućio korisnicima i novu metodu pojedinačnog pristupa CARNet mreži u kombinaciji s fiksnom linijom - Homebox CARNet.

XCARNet/3DCARNet

CARNet je u suradnji s tvrtkom B.net pripremio korisnicima uslugu XCARNet, širokopojasni pristup mreži koji se temelji na tehnologiji pristupa CARNet mreži putem kabelskog modema korištenjem nekog od B.net-ovih podatkovnih tarifnih modela te kabelskih modema.

3DCARNet je proširena XCARNet usluga, koja osim pristupa CARNet mreži putem kabelskog modema uključuje televiziju i telefon.

MetroCARNet - prestaje s radom 31.3.2016.

Usluga MetroCARNet je širokopojasni pristup Internetu koji se temelji na tehnologiji pristupa CARNet mreži putem ADSL tehnologije, organizirana u suradnji s Metronetom. 
Osnovnim paketom usluge MetroCARNet dobiva se pristup Internetu (ADSL2+), jedna telefonska (analogna) linija i telefonski broj te neograničen internetski promet preko CARNet mreže i najam modema.

DUO.CARNet/TRIO.CARNet Plus

U suradnji s Iskonom, korisnicima je na raspolaganju i DUO/TRIO.CARNet Plus usluga širokopojasnog pristupa Internetu koja se temelji na tehnologiji pristupa CARNet mreži putem ADSL tehnologije.

Osnovnim paketom usluge DUO.CARNet Plus dobiva se pristup Internetu (ADSL2+), jedna telefonska (analogna) linija i jedan telefonski broj te neograničen internetski promet preko CARNet mreže i Iskon.Norton Internet zaštita za računalo i najam modema.

Paketom usluge TRIO.CARNet Plus dobiva se pristup Internetu (ADSL2+), jedna telefonska (analogna) linija i jedan telefonski broj, neograničen internetski promet preko CARNet mreže, Iskon.TV (preko 50 TV kanala), Iskon.Snimalica  te najam modema i set top boxa.

OKCARNet

Usluga OKCARNet predstavlja širokopojasni pristup Internetu putem infrastrukture mreže kabelske televizije. Koristeći ovu tehnologiju, CARNet je u suradnji s tvrtkom OKTV omogućio korisnicima još jednu mogućnost pojedinačnog pristupa CARNet mreži, koja se ostvaruje putem kabelskog modema korištenjem nekog od OKTV podatkovnih tarifnih modela.

O2CARNet

Usluga O2CARNet je širokopojasni pristup Internetu koji se temelji na tehnologiji pristupa CARNet mreži putem ADSL tehnologije, organizirana u suradnji s Optimom.

Osnovnim paketom usluge O2CARNet dobiva se pristup Internetu (ADSL2+), jedna telefonska (analogna) linija i jedan telefonski broj, neograničen internetski promet preko CARNet mreže te najam modema.

Tele2CARNet

Usluga mobilnog pristupa Internetu, Tele2CARNet je nastala u suradnji CARNeta i TELE2. Usluga omogućava pristup CARNet mreži na mjestima gdje ne postoji standardan priključak na Internet.

Stick2CARNet

Stick2CARNet je usluga pristupa CARNet i Internet mreži nastala u suradnji CARNeta i tvrtke T-Mobile. Usluga omogućava mobilni pristup Internetu korištenjem mobilnih pristupnih tehnologija.

CARNet za učenike

Za sve učenike iz škola koje su članice CARNeta korištenje Interneta i tehnologije postalo je lagano i jednostavno. CARNet svim školama nudi spajanje na Internet sigurnom i brzom vezom preko CARNet mreže, a na vama je samo da iskoristite sve pogodnosti koje vam ovo pruža.

CARNet vam nudi nekoliko različitih načina pristupa Internetu na kojemu između ostalog možete pronaći i mnoštvo informativnih, edukativnih i zanimljivih sadržaja koje vam priprema CARNet. Učenje postaje zabavnije uz online lekcije na Nacionalnom portalu za učenje na daljinu „Nikola Tesla“, dok svoje znanje možete provjeravati i u online Školskoj učilici. U e-Knjižnici možete čitati i pretraživati online knjige i časopise, a Portal za škole vam donosi mnoštvo edukativnih tekstova i savjeta za ispunjavanje vašeg slobodnog vremena, te forum za komunikaciju s drugim učenicima i nastavnicima.

Svim ovim uslugama možete pristupiti svojim elektroničkim identitetom koji za vas otvara administrator imenika na vašoj ustanovi. S elektroničkim identitetom dobivate i e-mail adresu kojoj možete pristupati putem CARNetovog Webmaila. Za bilo kakva pitanja na raspolaganju vam je CARNetov Helpdesk, telefonom, e-mailom i online.

Obavijest za učenike:

Svi učenici mogu dobiti svoj elektronički identitet. Njime mogu ući na školsku stranicu te vidjeti i mnoge druge sadržaje. Elektroničkim identitetom učenicima se omogućava ulaz i na niz izuzetno korisnih obrazovnih sadržaja.

Učenici koji još nisu dobili svoj korisnički račun u sustavu HUSOŠ li su ga zagubili, molim da se jave na vlatka.pavic@skole.hr ili mogu pedagogici škole dostaviti točne podatke: Ime i prezime, OIB, datum rođenja, razred i razredno odjeljenje.

Pod opširnije priložen je Carnetov letak za učenike sa svim informacijama.

Priloženi dokumenti:
letak-ucenici-OS.pdf

preskoči na navigaciju